Hazımsızlığa İyi Gelen Bitkiler

Ramazan ayının gelmesiyle uzun süren açlıklar beraberinde hazımsızlık sorunlarını getirdi. Hazımsızlığa iyi gelen ürünleri açıklayan Mustafa Gür, iftarda tüketilmesi gereken bilgiler hakkında açıklamalarda bulundu.

İksir Baharat İşletmesini işleten Mustafa Gür iftar sonrası hazımsızlık sorunları hakkında; “20 yıldır iksir baharatçı da çalışıyorum baharat ve aktarlık üzerine. Ramazan inanan insanlar için görevini yerine getirmeye gayretinde oruç tutma güzel ve önemli bir ay. Ramazan sağlıkla ilgili insanların sağlık performansını yükseltecek bir ay. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Uzun süre oruç tutmayınca bir anda oruç tutunca vücutta bir şaşkınlık söz konusu oluyor. Kısa zamanda birkaç gün içinde vücut kendini tekrar toparlar. Aslında vereceğim tavsiyeler sadece ramazan ayı içinde değil günlük hayatta da takip edilmesi gereken noktalar. Öncelikle aşırı yağlı hamur işçiliği olan gıdalardan uzak durmak gerekir. Özellikle tereyağı çiğ olarak tükettiğimizde, ekmeğe sürülerek tüketildiğinde herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Kızartılarak işlenen tereyağında tansiyon yükselmesi söz konusudur. Makarna ve çorbaların üzerine kızdırarak döktüğümüz tereyağda çok daha fazla dikkat edilmesi gerekir” dedi.

‘Sahurda Haşlanmış Bir Yumurta Kesinlikle Tüketilmeli’

İftar da hazımsızlığa iyi gelen bitkileri açıklayan Mustafa Gür; “İftarda yemek yerken hızlı değil hazmederek yavaş şekilde dikkat edilerek yemekler tüketilmeli. Hızlı yemek yediğimiz zaman hazımsızlık artar. Gün içerisinde şekersiz kalan vücudun şeker ihtiyacını karşılaması için hurma ile açılmasını tavsiye ediyoruz. Sonrasında bir çorba ile devam edilebilir aşırı yağlı olamamak kaydı ile. Sahurda ise haşlanmış bir yumurta kesinlikle tüketilmeli. Hazımsızlığa iyi gelen bitkilerdeyse mide ve bağırsak dostu olan kekik çayı ya da kekik suyu öneriyorum. 1 kilogram kekik suyu 10 kilo kekik bitkisinden elde edilir. Kekik suyu daha kullanışlı ve etki performansı daha yüksektir. Yine hazımsızlığa iyi gelen rezene çayı olmazsa olmazımızdır. Özellikle iftar yemeğinden sonra tüketildiği zaman faydası olacaktır. Ancak iftar ve sahurda kaybedilen su ihtiyacını karşılamak için kesinlikle su tüketilmelidir. Ayrıca çok önemli olduğuna inandığım bir konuya vurgu yapmak istiyorum. Tavsiye ettiğimiz ürünler sadece ramazan ayı için değil hayat boyu kullanılması gereken ürünler. Yalnız bir konun altını çizmek istiyorum bitki tedavisinde garanti deneme olmaz. Vatandaşlar sabah içince akşam netice bekliyor bu yanlış bir kavram. Bitki tedavisinde en az 15 gün düzenli devam etmek gerekir. Ölçü ve dengeli hareket edilirse herhangi bir yan etki söz konusu olmaz” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme