Hedef kestane üretiminin artırılması

Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam toplantısı düzenlendi.

Hedef kestane üretiminin artırılması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Erol Akkuzu ve Prof. Dr. Fatih Sivrikaya ile Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Ercan Şen, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Ergün Kahvecioğlu, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Yakup Paksoy ve Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Nurten Karameşe'nin katıldığı devam toplantısı düzenlendi.

Toplantıda; sahil bandındaki doğal yayılış alanındaki kestane ormanlarında ortaya çıkan sorunlar ve Kestane üretiminin artırılması konusunda yapılacak olan Ormanlara Planlı Müdahaleler konusunda fikir alışverişi olgunlaştırıldı. Kestane ormanlarının hak ettiği değerin verilmesi ve ülkemize, orman köylümüze ekonomik olarak katkısının maksimum hale getirilmesi noktasındaki çalışmaların İşletmeciler kanalı ile sahaya (Ormanlara) uyarlanmasıyla gerçekleşmelerin takibinin yapılması ve çalışmalara soluksuz devam edilmesi noktasında olgunlaştırılan fikirlerin başında gelen rapora son rötuşlar verilerek müdahale konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıda hedef; daha geniş alanlarda kestaneye yönelik pozitif müdahaleler ile daha fazla ve kaliteli ürün elde edilmesi olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme