İç Sularda Av Yasağı Başladı

Kastamonu'daki iç sularda 15 Mart 2024 tarihinde başlayan su ürünleri genel av yasağı, 15 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile bu Kanuna istinaden çıkarılan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğler gereği; Kastamonu'daki iç sularda 15 Mart 2024 tarihinde başlayan su ürünleri genel av yasağı, 15 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

Kastamonu'daki tüm iç sularda 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaklandı. 

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu konu hakkında yaptığı açıklamada; “Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Tüm vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek; ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma ve Polis teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir. Unutmamalıyız ki sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak hep birlikte geleceğimizi kurtaralım” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme