İdil Bilgici'den Türkiye Derecesi

Sakarya'da 8-19 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Kategorisi Türkiye Şampiyonasında Kastamonu'yu temsil eden Ilgaz Yüzme Spor Kulübü sporcusu İdil Bilgici Türkiye derecesi elde etti.

Sakarya’da 8-19 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Kategorisi Türkiye Şampiyonasında Kastamonu’yu, Ilgaz Yüzme Spor Kulübü’nün başarılı sporcuları İdil Bilgici ve Mehmet Toprak Avcı temsil etti.

Ilgaz Yüzme Spor Kulübü sporcularının Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için Kastamonu’da birinci oldukları branşları daha sonra Çorum ilinde düzenlenen Bölge Finalinde başarıyla yüzdü. Bu süreçte İdil Bilgici 2 altın ve 2 gümüş madalya, Mehmet Toprak Avcı 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı.

Sporcular Sakarya’da Kastamonu’yu başarıyla temsil ederek Kastamonu’yu gururlandırdı.

13,14 ve 15 yaş yüzücülerin katıldığı şampiyonada en dezavantajlı yaşta bulunan 13 yaş olan sporcu İdil Bilgici 50 m Kurbağalama kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Başarılı yüzücü İdil Bilgici antrenörü Osman Depişgen’le ilgili olarak; “Çok bilgili ve deneyimli olması ve kendisinin de bizim yaşadıklarımızı yaşamış olması büyük bir avantaj. Çünkü bizi çok iyi anlıyor. Telaşımızı ve stresimizin farkında. O yüzden çok memnunuz. Her zaman bizi motive ediyor. Çok başarılı” şeklinde konuştu.

Ilgaz Yüzme Spor Kulübü Antrenörü Osman Depişgen Yarışmalarda dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Bakmadan Geçme