İğdir, Kapalı Pazar Yerine Kavuştu

Araç İğdir köyüne Sebze- Meyve Kapalı Pazar Yeri Yapımı yılsonu itibariyle tamamlandı.

İğdir, Kapalı Pazar Yerine Kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2023 yılında yapımına başlanan Araç İğdir köyüne Sebze- Meyve Kapalı Pazar Yeri Yapımı yılsonu itibariyle tamamlandı. 

İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen projenin Maliyeti 8 milyon 758 bin 105,25 TL olup finansmanın tamamı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi tarafından karşılandı. 

İl Tarım ve Orman Müdürü V. Özcan Gazioğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, Araç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bilen ve Araç İğdir Köyü Muhtarı Ramazan Usta tamamlanan kapalı pazarı yerinde inceleyerek teslim aldılar.

İl Tarım ve Orman Müdürü V. Özcan Gazioğlu; yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinin önemine değinerek; “Başta kırsal alandaki kadınlar olmak üzere çiftçilerimizin üretmiş oldukları yöresel ürünler ve diğer sebze ve meyveler açık alanda derme çatma haldeki pazar yerinde pazarlanmakta, özellikle rüzgârlı, yağışlı ve soğuk havalarda kurulan bu pazar yerinde olumsuz hava şartları nedeniyle alıcı sayısı düşmekte, kurulan pazar kısa sürede dağılmakta ve özellikle kadınlar ürettikleri ürünlerin bir kısmını satamadan köylerine dönmek ya da düşük fiyatla toptancılara satma zorunda kalmaktaydılar. Üstü kapalı pazar yeri yapımı ile tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkarak hem üreticiler hem de tüketiciler için daha sağlıklı ve hijyenik bir ortam sağlanmış oldu. Bölgedeki üreticilerin ürünlerini sattıkları İğdir köyünde kurulan açık pazar yerinin kapalı hale getirilmesi ilçe kırsalındaki üreticilerin yanında çevre ilçelerdeki üreticiler ve bölgedeki tüketiciler için de önemli bir eksiklik ortadan kaldırmış olacak. İğdir halkına hizmet vermeye başlayan Kapalı Meyve-Sebze Pazar yeri, tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme