• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Doğan Ünlü'den Ersizlerdere Açıklaması!

İGM Başkanı Doğan Ünlü'den Ersizlerdere Açıklaması!

Kastamonu İl Genel Meclis toplantıları Doğan Ünlü başkanlığında devam etti. Toplantının gündeminde komisyon raporları yer aldı.

İGM Başkanı Doğan Ünlü'den Ersizlerdere Açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda ilk olarak ilimizdeki piknik ve mesire alanlarının tespiti, Kastamonu turizmine kazandırılıp, vatandaşların hizmetine sunulabilmesi adına yapılabilecek çalışmalar hakkında hazırlanan Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda Kastamonu'daki piknik ve mesire alanları hakkında bilgi verilerek, gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. Konu üzerine söz alan İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Ersizlerdere’deki Milli Park için bir çalışma gerçekleştirdik. Gelecek dönemde burasının Kastamonu turizmine çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Burası uzun çabalar sonucunda Tabiat Parkı ilan edildi. Buraya bir yatırım için başlangıç yapıldı. Buradaki temel hedefimiz karavan kamp alanı, çadır kamp alanı, yürüyüş yolları ve bungalov tarzı konaklamanın olacağı bir işletmeyle orayı turizme kazandırmak. Böyle bir alan için çalışmalar devam ediyor. Burası hayata geçtiğinde Kastamonu turizmine katkı sağlayacaktır. Son zamanlarda doğa turizmi öne çıktı. Bu ilimize katkı sağlayacak bir proje olacaktır. Kastamonu’yu cazibe merkezi haline getirecek bir proje olacak. Bizim yeterince kamp alanlarımız yok. Diğer illerle mücadele edebilmek için bu alanı turizme kazandırmak gerekiyor” dedi. 

Yapılan müzakerelerin ardından ilgili rapor ilçe kaymakamlarına ve belediyelere gönderildi.

‘Kurumlara Gönderdiğimiz Raporların Takipçisi Olacağız’

Toplantının diğer gündem maddesinde YSE ve Köy Hizmetleri döneminde yapılan ve bakımsız kalan su kanalları hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda bakım ve onarımının yapılması gereken birçok su kanalı olduğu belirtildi. İlgili çalışmaların yapılması için rapor İl Özel İdaresi’ne ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi. Toplantının devamında Azdavay’da meydana gelen sel afetlerinde zarar gören okullar hakkında hazırlanan Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’nun raporu ele alındı. Raporda dere kenarındaki okulun taşınması gerektiği ve diğer okullarında ciddi bir onarımdan geçmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu rapor İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilirken, İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Kurumlara gönderdiğimiz raporlar doğrultusunda yapılan iş ve işlemlerin takipçisi olacağız” dedi.

Toplantıda son olarak; su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve atık yönetimi hakkında hazırlanan AR-GE Komisyonu’nun raporu yer aldı. Raporda; bilinçlendirme çalışmalarının önemi vurgulanarak, meclisin bilgisine sunuldu.

Bakmadan Geçme