• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Ünlü: '242 Milyon 808 Bin 423 TL KÖYDES Ödeneği Geldi'

İGM Başkanı Ünlü: '242 Milyon 808 Bin 423 TL KÖYDES Ödeneği Geldi'

Kastamonu İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının gündeminde komisyon raporu ve İl Özel İdaresi'nin teklifleri yer aldı.

Toplantıda ilk olarak organik tarım projeleri desteklenerek çevre dostu tarım uygulamalarının yaygınlaşması için neler yapılabilir konularında hazırlanan Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Raporda; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklerinden ve örnek tarım uygulamaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca desteklemeler kapsamında yapılan çalışmalar aktarıldı. Raporun devamında desteklemeler kapsamında gelecek dönem yapılacak çalışmalar anlatıldı. Raporda; kırsalda nüfusun azalmasının ve gübre, tohum gibi girdi faaliyetlerindeki artışın olumsuz etkileri belirtilerek, bunlara karşı yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Raporun devamında, organik tarım için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verilerek, tüketicilerin organik ürünler hakkında bilinçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

‘10 İlçede 25 Tane Sera Kuruldu’

Raporun müzakere kısmında Bayram Pehlivan bilgilendirmede bulunarak; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Desteklerine 330 civarında proje sunuldu. Bunun 299 tanesi onaylandı. 10 ilçede 25 tane sera kuruldu” dedi.

Rapor müzakerelerin ardından meclisin bilgisine sunuldu.

Toplantının devamında Araç Tatlıca köyü sınırları içerisinde Lisansız Güneş Enerji Santrali ile ilgili imar plan teklifleri görüşüldü. Söz konusu teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda son olarak ilçelerde bulunan okullarda Okulların Gayrimenkul Büyük onarım giderlerinde kullanılmak üzere 2 milyon 250 bin TL ödenek aktarımı görüşüldü. Ödenek aktarımı oy birliğiyle kabul edildi.

‘KÖYDES Ödeneklerimiz Geldi’

Toplantının son bölümünde KÖYDES ödeneklerine ilişkin bilgilendirmede bulunan İGM Başkanı Doğan Ünlü; “KÖYDES ödeneklerimiz geldi. KÖYDES ödeneği olarak büyükşehir olmayan iller arasında en fazla ödenek ilimize geldi. 242 milyon 808 bin 423 TL olarak geldi. Allah hepinize ilçelerinizde hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Zorlu zamanlardan geçiyoruz ama önceki yıllara oranla yine yüzde 35-40 oranında bir artışla ödenek geldi. Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca; İl Özel İdare’mizin bir laboratuvarı var. Bu laboratuvarı modernleştirmek ve genişletmek için bir çalışma yaptık. Umarım bu konuda da Tarım ve Orman Bakanlığımızdan da destek alırız” dedi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme