İGM'de Un Değirmenleri Görüşüldü

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) toplantıları devam etti. Toplantının gündeminde komisyon raporları ve İl Özel İdaresi'nin teklifi yer aldı.

Toplantıda ilk olarak Bozkurt Şeyhoğlu köyü İmam Mahallesi Korpınar membaı, Küre Çat köyü Merkez Mahallesi Soğuksu 1-2 membaı ve İhsangazi Obruk köyü Çatoğlu Mahallesi Fındıklı Çukuru membalarından ihtilafsız su tahsisleri hakkında hazırlanan komisyon raporları görüşüldü.

Toplantının devamında dere yataklarında biriken rusubat malzemelerinin 2024 yılı satış bedelinin belirlenmesi yönünde hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyon raporu görüşüldü. Raporda, rusubatların 2024 yılı satış bedelinin metreküp bazında 80,72 TL+KDV (1 ton 50,45+KDV) olarak belirlenmesi uygun görüldü. Meclis tarafından rapor doğrultusunda karar kabul edildi.

JEOKAR İGM Gündeminde

Toplantının diğer bir gündem maddesinde JEOKAR hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Raporda, JEOKAR usul ve esasları belirleyen bir yönerge oluşturulması, JEOKAR yürütücüsü olarak belirlenecek Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) tüzüğünde JEOKAR’ın yönetim yapısını içerecek değişikliklerin yapılması uygun görüldü. İlgili rapor, İl Özel İdaresi’ne gönderildi.  Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise, sahipsiz sokak hayvanları hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu, İl Özel İdaresi’ne gönderildi. 

Toplantının gündeminde yer alan Hukuk İşleri Komisyon raporu görüşüldü. Su ile çalışan un değirmenleri hakkında hazırlanan Hukuk İşleri Komisyon raporunda, bu tür değirmenlere ihtiyaç olduğu, devlet nezdinde bu tür değirmenlere sahip çıkılması gerektiği, un değirmenlerinin yaşatılması için ilgili kurumların çalışma yapması gerektiği vurgulandı. İlgili rapor meclis tarafından İl Özel İdaresi’ne gönderildi.
Toplantıda son olarak Bozkurt Ortasökü köyü Mumlar ve Arka Mahalleri’nin dağınık yerleşim alanı olarak belirlenmesi yönündeki teklif meclis tarafından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme