İGM İhtisas Komisyonlarını Oluşturdu

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) toplantıları devam etti. Toplantının gündeminde İhtisas Komisyonlarının oluşturulması, İnsan Hakları Komisyonu'na üye seçimi ve İl Özel İdaresi'nin teklifleri yer aldı.

Toplantıda ilk olarak gündeminde İhtisas Komisyonlarının oluşturulması görüşüldü. Meclis tarafından yapılan istişare neticesinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda 6 olan üye sayısı 7’ye yükseltildi. Alınan karar neticesinde her iki komisyondaki üye sayısı dağılımı 4 AK Parti, 2 MHP ve 1 CHP olarak gerçekleşti.

Yapılan oylamalar neticesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na AK Parti’den Kamil Sarı, Süleyman Yörür, Bayram Özsoy, Hamza Rengi, MHP’den İlhan Bozahmetoğlu, Arif Uçar, CHP’den İsmail Turgay Maliki seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na AK Parti’den Sinan Karadağ, Mustafa Özcan, Hüseyin Beşir, Hayrettin Melezoğlu, MHP’den Kazım Demir, Seyhun Yılmazer, CHP’den İsmail Destireci seçildi. 

5 üye olarak belirlenen Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na da 3 AK Parti’den, 2 MHP’den üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamalar neticesinde Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na AK Parti’den Sadık Yıldız, Cemal Güneysu, Mehmet Yılmaz, MHP’den Satı Gökyurt ve Harun Şahin seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu’na ise; AK Parti’den Abdulselam Kızılca, Tuncay Yılmazer, Hüseyin Aslan, MHP’den Cemil Almış ile Ahmet Yücel seçildi.

Diğer Komisyonlar 

Üye sayısı 3 olarak belirlenen komisyonlarda 2 AK Parti’den ve 1 MHP’den üye seçimi yapıldı. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’na AK Parti’den Bayram Pehlivan, Mehmet Balta, MHP’den Kemal Özdemir seçildi. Hukuk İşleri Komisyonu’na AK Parti’den Şenol Kabaoğlu, Abdulselam Kızılca, MHP’den Mehmet Özdemir seçildi. Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu’na AK Parti’den Cemal Güneysu, Erkan Kürekci, MHP’den Serhat Gökmen seçildi. Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu’na AK Parti’den Nevzat Kocatürk, Reşat Dinler, MHP’den Akif Oruçoğlu seçildi. Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Komisyonu’na AK Parti’den Nail Okay, Tuncay Yılmazer, MHP’den Nihat Kaya seçildi. Son olarak Esnaf, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu’na AK Parti’den Mustafa Kalınçıldır, Yavuz

Yiğit, MHP’den Cihan Çetin seçildi.

Komisyonların oluşturulmasının ardından toplantının diğer gündem maddesinde İnsan Hakları Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda her ilçe için birer İGM üyesi İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi. Toplantıda son olarak merkez Aksinir köyü içinde yer alan akaryakıt istasyonuna ilişkin İl Özel İdaresi’nin imar plan teklifleri yer aldı. Söz konusu teklifler meclis tarafından İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme