İGM'nin Yeni Başkanı Doğan Ünlü Oldu

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında ilk toplantısı gerçekleştirildi.

İGM'nin Yeni Başkanı Doğan Ünlü Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantı öncesinde yeni dönem başlangıcı olduğu için İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıya geçildi.

İGM'nin Yeni Başkanı Doğan Ünlü Oldu24 AK Parti, 17 MHP ve 5 CHP üyesi olmak üzere 46 üyenin yer aldığı; İl Genel Meclisi’nin en yaşlı üyesi Mehmet Yılmaz’ın divan başkanlığında başlayan toplantıda İGM Başkanı, İGM Başkan Vekilleri seçimi, asil katip üye seçimi ve yedek katip üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

Gizli Oy Tartışması Yaşandı 

Toplantının ilk gündem maddesinde yer alan İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi öncesinde söz alan MHP İGM Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, gizlilik esasına göre gerçekleştirilecek olan Başkanlık seçimi için oy kullanma kabinlerinin yerleştirilmesini talep etti. Oy kullanma kabinleri olmadığı takdirde seçimlerin gizlilik esasını ihlal edeceğini, başkanlık seçiminin ve sonrasında alınacak tüm kararların usulsüz olacağını belirterek, oy kabinleri kurulmadan yapılacak başkanlık seçimin yargı yoluna taşıyacaklarını beyan etti.

MHP İGM Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu’nun itirazı üzerine AK Parti Grubu daha önceki dönemlerde de kabin konulmadan gizlilik esasına uygun şekilde oylama yapıldığını, söz konusu talebin uygun olmadığı belirtti. AK Parti İGM Üyesi Doğan Ünlü’de, Bozahmetoğlu’na daha önceden İGM üyesi olduğunu hatırlatarak, bir önceki dönemde neden benzer itirazda bulunmadığını sordu.

Kabin tartışmaları büyümesi üzerine İl Encümen Müdürü Ferhat Can, yönetmeliğe göre oylamada kabinin şart olmadığını belirterek, yönetmelikte ilgili maddeyi meclis üyelerinin bilgisine sundu.

‘Aciz’ Tartışması 

Tartışmaların ardından geçilen oylamada İGM Başkanlığı için AK Parti’den Doğan Ünlü, MHP’den İlhan Bozahmetoğlu aday gösterildi. İlhan Bozahmetoğlu, oylamanın gizlilik taşımadığını göstermek için, başka İGM üyesinin oy pusulasına bakınca tartışma yeniden alevlendi. Üyeler arasında giderek büyüyen tartışma esnasında MHP İGM Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu; seçimin usulsüz olduğunu vurgulayarak; AK Parti üyelerine yönelik “Acizsiniz” ifadesini kullandı.

Bozahmetoğlu’nun “Acizsiniz” ifadesi üzerine AK Parti İGM Üyesi Doğan Ünlü; “Öyle ‘Acizsiniz’ diye konuşma. AK Parti’nin hiçbir üyesi aciz değildir. Sen böyle konuşmazsın. Yıllardır aynı usul yapılmış. O zaman sen yanlış yapmışsın. Acizin kim olduğu belli burada” dedi.

Tartışmaların sonunda oy sayımına geçildi. Oylama neticesinde 24 oy alan Doğan Ünlü İGM’nin yeni başkanı olurken, İlhan Bozahmetoğlu 22 oy aldı. 

‘Tesislerimizi Güçlendirerek Hizmet Etme Çabasında Olacağız’

Oylamanın ardından İGM Başkanı olarak görevi devralan Doğan Ünlü; “31 Mart Yerel seçimlerinde hepiniz ilçelerinizden, il merkezinden halkımızın teveccühüyle seçilmiş insanlarınız. Hepimiz için hayırlı olsun, Allah hepimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Biz hep büyüklerimize usul ve esas yönüyle baktığımızda buradaki geçmiş dönemde, ne yapıldıysa, nasıl bir yol izlendiyse bu şekilde devam ettik. Burada yeni bir adet ve yeni bir düzen getirmedik. Bir önceki dönemlerde bayrağı dalgalandıran İGM üyelerimizin hepsinden Allah razı olsun. Göreve seçilen tüm herkese hayırlı olsun temennimizi sunuyorum. 46 İGM üyesi olarak, ilimiz adına, köylerimiz adına, ilçelerimiz adına yapmamız gereken, çalışmamız gereken uzun bir süreç var. Tek hedefimiz ayrıştırmadan, bütünleştirici, kapsayıcı bir meclis olarak hep beraber hizmet ağımızı genişletmek. Bizim sadece gelen ödeneklerle bu işi yürütmek yerine, Bakanlıklardan da pozitif anlamda Kastamonu’ya katkı sağlanması için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tesislerimizi güçlendirerek, ekipman sayımızı arttırarak hizmet etme çabasında olacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz. İGM üyelerinin bize sağlayacağı katkı çok önemli. Herkesin fikrine ihtiyacımız var. Bizde İGM olarak sorumluluk bilinci içerisinde birlik ve kardeşlik içinde güzel bir çalışma ortamı temenni ediyoruz. Her şeyi doğru yapmaya çalışacağız. Mevki ve makamlar gelip, geçici. Bizde yeni seçilen arkadaşlarımızla birlikte adaletten ayrılmadan ve Özel İdaremizin bir kuruşuna zarar getirmeden, bütün ilçelerimize eşit bir şekilde davranarak bir çalışmayı hep birlikte yürütelim. Biz özeleştiriye ve fikirlere her zaman açığız. Biz burada güzel kararlar aldıktan sonra, hep birlikte güzel bir süreç geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Katip Üye Seçimi Yapıldı

İGM Başkanı Doğan Ünlü’nün konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye devam etti. Toplantının diğer gündem maddesinde 1’inci Başkanvekili seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda 24 oy alan AK Parti İGM Üyesi Erkan Kürekçi 1’inci başkanvekili oldu. Diğer gündem maddesinde de 2’nci başkanvekili seçimi yapıldı. Gerçekleştirilen seçim sonucunda AK Parti İGM Üyesi Hayrettin Melezoğlu 24 oy alarak 2’nci başkanvekili oldu.

Toplantıda son olarak asil katip üye ve yedek katip üye seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda AK Parti’den Sinan Karadağ ve Nail Okay 24’er oy alarak asil katip üye seçilirken, AK Parti’den Kamil Sarı ve Abdulselam Kızılca’da 24’er olarak yedek katip üye seçildiler. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme