İGM yorgun mermiye dikkat çekti!
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) eylül ayı olağan dördüncü toplantısı İGM Başkan Vekili Mehmet Butur başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantının ilk gündem maddesinde, orman şefliğince kesim bölmelerinde orman içi istif yeri ve satış istif yerlerinde istihsal işlerini yürütmek üzere görevlendirilen memurlar, kesimi yapılan tomrukların mesai işlemlerinin kaçakçılığı ve usulsüz kesimin önüne geçilebilmesi için kesilen tomruğun kökü dibinde yapılması yönünde işlem yapılması, bu talimata uymayan orman muhafaza memur ve şefler hakkında işlem yapılacağı belirtildiği, ancak kökü dibinde mesai işleminin uygulanabilirliği nerdeyse imkansız olduğu, bu şekilde bir uygulama üreticileri hem iş gücü yönünden hem de zaman yönünden mağdur ettiği, bu konuda yani mesai uygulaması ile ilgili olarak hem kaçakçılığın önüne geçecek hem de uygulanabilirliği nerdeyse imkansız olan kökü dibinde mesai uygulaması konulularını içeren önerge hakkında hazırlanan Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu raporu görüşülerek meclisin bilgisine sunuldu.
Toplantının ikinci maddesinde ise İhsangazi yol ağında Bedirgeriş, Sünlük, Bozarmut, Kayapınar ve Sepetçioğlu grup yolu 16 kilometresinde yıllar öncesinde açılmış olan ve yolu kısaltan ve kış şartlarında yol açma kolaylığı olan yolun tekrar güzergaha alınması yönünde, yol güzergahında bulunan köy muhtarları tarafından talepler geldiği, bu alternatif güzergah değişikliğinin uygulanabilirliği konularını önerge hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmet Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle İl Özel İdare’ye gönderildi.
SON 10 YILDA TOPLAM 178 SİLAHLA ATEŞ ETME OLAYI MEYDANA GELDİ
Son gündem maddesinde ise gerek görsel basında ve gerekse kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen yorgun mermi yaralanma ve ölümle sonuçlanan olayların olmaması için düğün ve eğlence, etkinlik vb. yerlerde ne tür önlemler alınabilir konularımı içeren önerge hakkında hazırlanan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda son 10 yılda toplam 178 silahla ateş etme olayı meydana geldiği, bu olaylardan 39’u düğün, nişan merasimlerinde gerçekleşip, 3 şahsın öldüğü ve 29 şahsın yaralandığı kaydedildi. Ek olarak düğünlerde ateşle silah etme olayı toplam silahla ateş etme olaylarının yüzde 22’sine tekabül ettiği bilgilisi verildi. Söz konusu maddeyle ilgili bilgilendirme yapılması için oy birliğiyle kaymakamlıklara sevk edildi.