İhracatımız Yüzde 4,2 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Dış Ticaret İstatistiklerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre ilimizde ihracat geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 4,2 arttı

2024 yılı Şubat ayında Kastamonu’dan yapılan ihracat 10 milyon 355 bin dolar olarak açıklandı. Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 arttığı görüldü. Kastamonu’nun 2024 yılı Şubat ayındaki ithalatı ise 3 milyon 105 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55,0 azaldığı görüldü. Şubat ayında İhracatın ithalatı karşılama oranı Kastamonu’da yüzde 333,5 oldu.

Şubat ayında Kastamonu’dan gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 4 milyon 419 bin dolar ile “Değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı” ürün grubu yer almaktadır. Bu ürün grubunu 1 milyon 616 bin dolar ile “Kürk hariç, giyim eşyası imalatı” ürün grubu ve 1 milyon 163 bin dolar ile “Diğer demir dışı metal cevherlerin madenciliği” ürün grubu takip etmektedir. Şubat ayında Kastamonu’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 50 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşmiştir. İthalat ise 61 farklı ürün grubunda gerçekleşmiştir. İthalatın ilk üç sırasında 706 bin dolar ile “Dokuma” ürün grubu, 509 bin dolar ile “Kürk hariç, giyim eşyası imalatı” ürün grubu ve 264 bin dolar ile “Motorlu kara taşıtlarının imalatı” ürün grubu yer almaktadır.

İhracatta İspanya İlk Sırada Yer Aldı

Şubat ayında Kastamonu’dan 50 farklı ülkeye ihracat yapılmış olup ilk sırada 2 milyon 671 bin dolar ile İspanya yer almaktadır. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 1 milyon 367 bin dolar ile Birleşik Krallık olurken üçüncü sırada  983 bin dolar ile İtalya bulunmaktadır. 

Şubat ayında Kastamonu’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 821 bin dolar ile İtalya yer almaktadır. İkinci sırada 562 bin dolar ile Almanya ve üçüncü sırada 491 bin dolar ile Çin yer almıştır. Şubat ayında Kastamonu’ya 41 farklı ülkeden ithalat gerçekleşmiştir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme