İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu'nda İl Koordinasyon Kurulu'nun (İKK) 2024 yılı 2'nci Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Meftun Dallı; "Bir ilçemizde yaşanan hadise dışında, seçimi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Ancak bir ilçemizde muhtarlar arasında istemediğimiz bir durum yaşandı. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma, teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ilimize ilçelerimize, seçilen muhtarlarımıza, köylerimize belediye başkanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. En güzel hizmetler yapılmasını temenni ediyorum. Bu sene 2024 yılı deprem meselesi sebebiyle 2023'te olduğu gibi 2024 yılında da yatırımlar noktasında deprem bölgesi dışındaki bölgeler için biraz daha kısıtlı geçecek. Bu da mecburiyetten dolayı.  Oradaki yaraların sarılması açısından. Ama yine de devam eden ve yapımına başlanacak olan pek çok yatırımımız var ilimizde” dedi. 

Vali Meftun Dallı konuşmasının ardından Belediye Başkanlarına söz verdi. Belediye Başkanları ilçelerindeki sorunları anlattı. 

‘Projelerin Toplam Tutarı 103 Milyar 187 Milyar 688 Bin 976 TL'dir’

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı konuşmasında projeler, projelere ayrılan ödenekler ve projelerin dağılımları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vali Yardımcısı Kubalı;  "Proje aşamasında olan 6, devam etmekte olan 188, bitmiş olan 17 projesine başlanmayan 78 adet proje vardır. Söz konusu projelerin toplam tutarı 103 milyar187 milyar 688 bin 976 TL'dir. 2024 yılı ödenekleri toplamı 6 milyar 446 milyon 119 bin 534 TL'dir. Yıl ödeneklerinin harcaması, 2 milyar 554 milyon 823 bin 521 TL olup yıllık harcama oranı yüzde 40'tır” ifadelerini kullandı. İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

Proje Ve Ödeneklerin Sektör Dağılımı

Proje ve ödeneklerin sektör dağılımı ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “22 adet 'Eğitim' sektörüne ait projenin ödeneği; 418 milyon 393 bin 981 TL. 30 adet 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ait projenin ödeneği; 2milyar 323 milyon 951 bin 847 TL. 152 adet 'Tarım' sektörüne ait projenin ödeneği; 1 milyar 996 milyon 678 bin 149 TL. 1 adet 'Madencilik' sektörüne ait projenin ödeneği; 32 milyon 774 bin TL. 1 adet 'İmalat' sektörüne ait projenin ödeneği; 2 milyon 476 bin 731 TL. 8 adet 'Turizm' sektörüne ait projenin ödeneği; 10 milyon 738 bin 395 TL. 15 adet 'Sağlık'  sektörüne ait projenin ödeneği; 880 milyon 389 bin 77 TL. 9 'enerji' sektörüne ait projenin ödeneği; 646 milyon 299 bin TL. 43 adet 'diğer kamu' sektörüne ait projenin ödeneği; 134 milyon 418 bin 154 TL. Projelerin ilçeler bazında dağılımı ise; 100 merkez, 7 Abana, 2 Ağlı, 12 Araç, 6 Azdavay, 11 Bozkurt, 8 Cide, 6 Çatalzeytin, 9 Daday, 9 Devrekani, 4 Doğanyurt, 6 Hanönü, 2 İhsangazi, 16 İnebolu, 7 Küre, 9 Pınarbaşı, 2 Şenpazar, 16 Taşköprü, 17 Tosya, 40 proje muhtelif (Birden fazla ilçeye ait projeler) toplamda; 289 proje yürütüldü” şeklinde açıklandı. 

Kastamonu Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Çalışmalar

Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi sunan Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Şevket Bahçacıoğlu;  "Üniversitemiz 2024 yatırım yılı programında, 7 adet eğitim sektöründe 2 adet sağlık sektöründe 1 adet de diğer kamu hizmetleri sektöründe olmak üzere toplam 10 adet projemiz bulunmaktadır. Eğitim sektöründe yer alan meslek yüksekokulu binamız ve çevre düzenlemesi işi devam etmektedir. Projeye ait geçmiş yıllara harcama tutarı 89 milyon 591 bin 642 TL. Dönem sonu itibariyle 9 milyon 535 bin 543 lira harcama gerçekleşmiştir. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 79 oranında olup nakdi gerçekleşme oranı yüzde 77'dir. Binanın 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmaktadır.  Sağlık sektöründe olan diş hekimliği uygulama araştırma hastanesi ve çevre düzenlemesi işi devam etmektedir. Projenin toplam bedeli 384 milyon 100 bin lira olup projenin harcama tutarı 7 milyon 835 bin 569 lira. Dönem sonu itibari ile harcama tutarı 5 milyon 871 bin 612 olarak gerçekleşmiştir. Fiziki ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 10 civarındadır.  Diğer kamu hizmetleri sektöründe yer alan ihtisaslaşma projesinin bedeli 58 milyon 500 bin liradır. 2024 yılı içerisinde 20 milyon TL ödenek tahsis edilmiş ihtisaslaşma kapsamında 21 adet projemiz devam etmektedir. Üniversite projelerinin toplam bedeli 1 milyar 776 milyon 171 bin lira. Geçmiş yıllara harcaması 146 milyon 150 bin lira. 2024 yılı ödeneği 119 milyon 200 bin lira. Dönem sonuna kadar yapılan harcama ise 37 milyon 156 bin 87 lira olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı. İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

‘Projelerimizin Toplam Bedeli 300 Milyon TL’dir’

İlbank Müdürü Ümit Aziz Kara ise; “Projelerimizin toplam bedeli 300 milyon TL. Bu işlerimiz ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Abana Bozkurt içme suyu kanalizasyon Yağmur gideri tamamlanmıştır. Devrekani konvansiyalitif tıp içme suyu tesisi tamamlanmıştır. İşletme devrindedir. Yine Kastamonu belediyemizin malzeme temini işleri tamamlanmıştır. Kastamonu Özel idaremizin malzeme işlemleri tamamlanmıştır. Tosya hayvan pazarı yapım işi inşaatı tamamlanmıştır. Devrekani belediyemizin güneş enerjisi santrali yapım işi tamamlanmıştır. Abana belediyemizin çevre düzenleme işleri tamamlanmıştır. Seydiler Çatalzeytin ve İhsangazi ilçelerimizin çevre düzenleme işleri tamamlanmıştır.  Bir de sel döneminde İnebolu belediyemizin İkmal ve içme suyu inşaatı tamamlanmıştır. Bunlar inşaat işlerimiz. Bir de projelerini bitirdiğimiz ve ihalesi yapılacak olan işler. Bunlar da; Azdavay içme suyu bölgesi tamamlanmıştır. Proje keşfi 156 milyon TL'dir. Bunlar ihale aşamasında yeniden güncellenecek. İnebolu belediyemizin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi tamamlanmıştır. Bunun maliyeti şu an 350 milyon TL'dir.  2019 yılından beri bankamıza KÖYDES finans konusu ile işler eklenmektedir. Bugüne kadar yani2023 yılında 184 milyon TL ödenek temini sağlandı. 2024 yılında yine aynı şekilde finansman temini kredi kapsamında devam edecektir” dedi.

‘Kastamonu İlimizde 450 Öğrenciye Burs Veriyoruz’

Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar; yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Hayır hizmetleri bağlamında Kastamonu ilimizde 450 öğrenciye burs veriyoruz. Yine 400 tane ailemize her ay evlere teslim kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Devam eden işlerimiz var. Devrekani Deli Musa Köyü Camii. Kurban bayramında açacağız inşallah. Doğanyurt Merkez Camimiz 15 Mayıs'a hazır. Çok eski bir hamam. Geçmiş yıllarda hamam olarak projelendirilmiş. Bölge müdürü olarak Kastamonu'ya geldiğimde bir restorasyon talebi vardı. Ben coğrafyada genel olarak hamamları işlevsel olmadığını gördük. Ama geçmişte projelendirilmiş. Belediye başkanımızda görüştük. Ankara bölge koruma kurumundan da bir karar çıkarttık. Onun dışında sosyal ve ekonomik kültürel faaliyetlerde kullanılabilecek şekilde bir fonksiyon değişikliği yaptık. Belediyemizle beraber bir proje taslağı hazırladık. İlgili kurum onayından geçti. 2 yıl önce yatırım programına sundum. Ama çıkmadı. Geçen sene depremden dolayı. Bu sene şu anda güvenlik sorunu olan eserler dışında yatırım programının sunulmayacağı belirtildi ama kıymetli bir yer. Devrekani'de iki eserimiz var biri Kuru Köy Camii. Güvenlik sorunu var. Bu sene sunduk acil dokunmamız gerekiyor. Oranın minaresi ahşaptan. Minarede sorun var. Projesi hazır bu sene bizim için 2’nci sırada önceliği olan bir camimiz. Bunu da sunduk İnşallah çıkacak. Takipteyiz. Bu sene yatırım programı içine sunduğumuz Hanönü ilçemizde bir çalışmamız var onun dışında Vakıf hamamımız var. Kasaba köyü Mahmutbey camii ile ilgili ilçelerimizde Taşköprü'de Tosya'da basit onarma işlemleri var. Eski eserlerimiz de var. Bu anlamda 60 milyonluk olan bir yatırımı sunduk. Sadece onay anlamında bunu söylüyorum cevap bekliyoruz inşallah yatırım programını alınırsa başlamak istiyoruz.

‘1 Milyon 200 Bin Fidan Üretmeyi Öngörüyoruz’

Orman Bölge Müdür Vekili Ahmet Er;  "142 milyon 959 bin liralık yatırım bütçemiz var. Toplamda 30 köyde orman kadastro ve 2b yapmayı planlıyoruz. Orman koruma ve yangınla mücadele kapsamında 6 milyon TL yatırım bedeli olan 6 tane yangın havuzu yapmayı planlıyoruz. Bunlar Taşköprü, Araç, Samatlar, Tosya ve Karadere'de yapmayı hedefliyoruz. Erozyonla mücadele kapsamında hepinizin malumu biz de kendimize görev atlettik. Üst havzada seki teras şeklinde 3 yıldır yapıyoruz bu sene de ödenekler kapsamında yine bu şekilde projelerimize devam edeceğiz. Bunların ihalelerini yaptık. Çünkü zaman geçtikçe daha az yapı yapılabiliyor. İhaleleri her şeyiyle birlikte yapıldı. İnşallah sekiz terasları da hallolmuş olacak. Yine erozyonla mücadelede Tosya'da ağaçlandırma ve bakım çalışmaları yapılmakta. Özel bütçe kapsamında fidan üretim projesi kapsamında 3 tane fidanlığımızda 1 milyon 200 bin fidan üretmeyi öngörüyoruz. Bu fidanlarımız tıbbi ve aromatik bitkiler olmak üzere genel olarak hep ürün veren Türk Fındığı'ndan başlamak üzere ağaç mürver ve bunun gibi vatandaşımızın da ilgi gösterdiği türler üzerine karaçam Sarıçam'dan ziyade bu türlerin üretmeyi önemsiyoruz ve yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Olukbaşı'nda Bir Orman Alanına İhtiyaç Var’

Açıklamalarına devam eden Er; “Ormancılık altyapısı ve üretim makinesi alım projesi kapsamında 74 milyon para harcamayı öngörüyoruz. Bunlardan birçoğunun ihalesini yaptık. 190 kilometre yeni yol 21 kilometre üst Yapı 95 kilometre sanat yapısı 78 kilometre büyük onarım olmak üzere kendi mevcut iş makinelerimizle ihaleyle bunları da yapmayı öngörüyoruz. Ulusal orman envanteri kapsamında yine envanter çalışması kapsamında 699 bin lira harcamamız olacak. Ormanın içine mesire yerleri yapım çalışması kapsamında Kastamonu merkezde millet ormanı adı altında Olukbaşı'nda bir orman alanına ihtiyaç var.  Onunla ilgili 12 milyon lira bir harcama öngörüyoruz. Azdavay'da İşletme Binamızın sıkıntısından dolayı yavaş yavaş biz de işletme binasından çıkmaya başladık. Orada Orman yangınlarını önleme ekip binası kapsamında 4 milyon TL'ye sabuncular mevkiinde bir ekip binası yapmayı öngörüyoruz. Fidan ve tohum üretim projesi kapsamında tohum kaynaklarınızın bakımı ve tohum üretimi konusunda bir harcamamız olacak. 2024 yılı bizim açımızdan da zor geçecek. Ülkemizin ciddi kaynakları var. Bu ödenekler bize tahsis edildi. Aslında her sene daha fazla bütçe de gelip biraz daha artış olursa ek bütçe yapabiliyoruz. Ama bu sene biraz zor gözüküyor. Bakanlığımız da çok uygun görmüyor. Bize tahsis edilen ödenekleri hızlı bir şekilde ihale edip en verimli şekilde bunu Kastamonu'muzun hizmetine sunmayı ön görüyoruz” dedi. 

‘Araç Barajında İşimizi Bitirdik’

DSİ Bölge Müdürü Yasin Devrim ise; "Bölge Müdürlüğümüzün Kastamonu ilinde toplam 144 adet projemiz yer almakta olup bu projelerimizin toplam tutarı 46.7 milyar TL'dir. Kastamonu ili genel vaziyet planımız 2024 yılı yatırım program icmalimiz. Planlama kapsamında 6 noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Taşkın planını bir fizibilite çalışmaları kapsamında ise 12 adet lokasyonda çalışmalarınız devam etmektedir. Proje yapımları 24 adet proje yapımız yer almakta. Yatırım programında yer alan büyük su işlerimiz ise 7 lokasyonda çalışmalarımız devam etmektedir. Andıraz barajımız 17 milyar keşif bedelle 2024 yılı yatırım programında yer almakta olup genel müdürlüğümüzce 2024 yılı içerisinde yapım ihalesini planlanmaktadır.  Araç Barajında da işimizi bitirdik geçici kabulü yapılarak işi tamamlanmıştır. Gökırmak kırık projesinde yüzde 40'lık bir fiziki gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalarınız devam etmektedir. O kucak barajı ve iletim tüneli onda da yüzde 78'lik bir fiziki gerçekleşmesi sağlanmış olup 2024 yılı sonunda barajımızı suyu tutmayı hedefliyoruz.  Obrucak sulamasında da yüzde 22'lik bir gerçekleşme sağlanmış olup yılsonuna kadar 2307 hektarlık bölümde sulamayı açmayı hedefliyoruz. Arazi toplulaştırma kapsamında da 2 askılarımız 11 köyde devam etmektedir itiraz süreçleri değerlendiriyoruz. "Daday Bezirgan Hazım Kılıç Göleti sulaması ikmalindeki işimizi tamamladık. 3 yıllık geçici kabul öncesi işletme çalışmalarımız devam etmekte yüklenici firma tarafından Hasanlı göletinde sulamasında işletme öncesi devreye alma hizmeti devam etmektedir. Yatırım programında yer alan Küçüksu işlerimiz şu anda inşaata devam eden toplamda 67 adet yatırım programınızda küçük su işlerimiz taşkın koruma projelerimiz yer almakta” ifadelerini kullandı.

‘Gölet Sulamaları Kapsamında 16 Lokasyonda Çalışmalarımız Devam Ediyor’

Açıklamalarına devam eden Devrim; “Bina ve tesis onarımlarında yaşanan son 6 Şubat depremleri den sonra yapmış olduğumuz ihale kapsamında yüzde 16'lık bir gerçekleşme sağlanmış olup tüm bölge tesislerimizi depreme karşı kuvvetli bir şekilde binalarımızı yeniden inşa ediyoruz 2025 yılı sonunda tamamen bitirmeye hedefliyoruz. Gölet sulamaları kapsamında 16 lokasyonda çalışmalarımız devam ediyor. Kaçırdı çay gölü sulaması yüzde 94'lük bir gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Atlı göleti sulamamız yüzde 70'lik bir gerçekleşme sağlanmış olup yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.  Ali Beyoğlu göleti sulaması ise 191 milyonluk yatırım programında yer almakta olup yılsonuna doğru yapım ihalesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

‘50 Milyar 867 Milyon Lira Yatırım Planlaması Gerçekleşmişti’

Karayolları Bölge Müdürlüğü Alparslan Eşlik; “Kastamonu merkezde kurulan 15’inci Bölge Müdürlüğümüz olarak ilimizde bin 292 km yol ağımız bulunmaktadır. Cide İnebolu ve Merkez olmak üzere faaliyetlere devam ediyoruz. Toplam 19 tane projemizin proje bedeli 70 milyar 309 milyon lira. 2022 son harcamamız 17 milyar 300 milyon lira.  2023 ödediğimiz 1 milyar 922 milyon lira dönem sonu harcamamız 45 milyon 260 milyon lira olmak üzere nakdi yüzde 2, fiziki yüzde 29 gerçekleşme sağlanmıştır. Biten 2 projemiz devam eden 13 projemiz başlamayan da 4 projemiz bulunmaktadır bölünmüş yollarda 2023 yılı sonra itibariyle 338 kilometre uzunluğa ulaşılmış. Tek yollarda 2023'te 275 kilometre bu yıl da hedefimiz 19 km olmak üzere 2024 yılı sonunda 294 km yol açılacaktır. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolda da yine 2023 yılı sonu itibariyle 323 kilometre olan uzunluk 17 kilometre hedefimizle birlikte 2024 yılı sonunda 340 kilometre ulaşılması hedeflenmektedir. Köprülerde 2023 yılı sonunda 116 adet köprü yapımı tamamlanmış olup bu yılda 2 adet köprü yapmayı planlıyoruz. Tünellerde de 4 adet 2023 sonu itibariyle tünelimiz bulunmakta iken ilimizde, bu sene herhangi bir tünel planımız bulunmamaktadır. 2024 yılı sonu itibariyle 50 milyar 867 milyon lira yatırım planlaması ilimizde gerçekleşmiştir” dedi. İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

‘Kırık Tünelinde Kazı Çalışmalarına Hala Devam Edilmektedir’

Kırık Tüneli’ne değinen Eşlik; “Kastamonu Çankırı yolu. Bu proje 20.4 kilometre uzunluğunda olup 1.3 kilometresi mevcut bölünmüş yol üzerine oturan teslim olup 19.1 kilometre yapımı devam eden Kırık Barajı nedeniyle su altında kalacak kesime alternatif olarak yapılacak yol çalışması. Proje kapsamında 5 bin 330 kilometre Kırık Tünelimiz 2 tane viyadüğümüz farklı düzeyde iki tane hemzemin kavşak bulunmaktadır.  Bugün itibarıyla Kırık Tünelinde kazı çalışmalarına hala devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

‘5 Ayrı Tünel Var, Biz Şu Anda İkisinde Çalışma Yapıyoruz’

Alparslan Eşlik son olarak; “Kastamonu İnebolu yolu. 38.8 kilometre uzunluğundaki proje Seydiler ilçemizin bulunduğu kavşaktan başlayıp İnebolu'ya olan kesimdir. Projenin tamamlanması ile Kastamonu İnebolu yolu 16 kilometre kısalacak olup yaklaşık 35-40 dakikalık bir zamana tekabül edecektir. Proje kapsamında proje kapsamında 5 adet toplam 18 bin 58 metre uzunluğunda tünelimiz mevcuttur. Bu tünellerden T1 ve T2 tünel dediğimiz iki tünelde şu an kazı destek çalışmaları devam etmektedir. Yine aynı zamanda Ödemişdere Köprüsü ile Seydiler arasındaki kesintileri açık sahada bölünmüş yol çalışmalarına devam edilmektedir. 5 ayrı tünel var, biz şu anda ikisinde çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Çatalzeytin’de Kıyı Duvarını İşini Tamamlamış Bulunmaktayız’

İl Sağlık Müdürü Dr. Çağdaş Derdiyok, tamamlanan çalışmalara değinerek; “Küre Entegre İlçe Devlet Hastanesi hizmete aldık. Çevre düzenlemesi devam ediyor. Aktekke Mahallesi’nde 112 Acil Sağlık Hizmetler İstasyonumuzu hizmete aldık. Kuzeykent’te 112 İstasyonumuz hizmete açıldı. Araç İğdir ASM tamamlandı. 15-20 gün içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz” diyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

‘Toplam Harcamamız Şu An İçin 145 Milyon Lira’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi ise; "Toplam projemiz 167. 8 adet biten projemiz var. 37 adet devam eden projemiz var.  İhale aşamasında 4 projemiz var. Başlamayan 83 projemiz var.  Proje işlemleri devam eden 14 projemiz var. İptal edilen de 2 projemiz var. Malum KÖYDES programları henüz belli olmadığı için KÖYDES'e bağlı olan köy yolu içme suyu gibi programlarımız henüz netleştiremedik. Projelerin 134 adedi köy yolları sektöründe 3 adet sulama sektöründe imar 2 eğitim 16 yerel medya kamu hizmetleri 3 kültür ve turizm bir kamu düzeni ve güvenlik 7 diğer kamu hizmetleri de 1 adet şeklinde. Toplam harcamamız şu an için 145 milyon lira. Bu harcamanın Büyük bir kısmı geçtiğimiz dönem Aralık ayında yapılan işlerin Ocak ayına sarkan ödemeler olduğunda arz etmek isterim. Nakdi gerçekleşme yüzde 14 olmasına rağmen fiziki gerçekleşme yüzde 4 durumda çünkü geçen seneki projeler için harcamış olduk” dedi. İKK, 2'nci Toplantısını Gerçekleştirdi

‘Sıcak Asfalt Çalışmalarına Mayıs Ayında Başlayabileceğimizi Düşünüyoruz’

Bilgilendirmelerine devam eden Sinsi; “2024 yıl yatırım programında 1 kat 50 kilometre 2 kat 100 kilometre sıcak asfalt en az minimum 50 kilometre. Kilitli parke 50 bin metrekare stabilize malzeme bakımı bin kilometre olarak düşünüyoruz. Bu çalışmalardan parke çalışmalarına başladık. Malzeme bakım çalışmaları kışın çok yoğun geçmemesinden dolayı epey bir zamandır devam ediyoruz. Yama çalışmaları sıcak asfalt çalışmaları Mayıs ayı itibariyle başlayabileceğimizi düşünüyoruz. Satıh kaplama çalışmalarımızı da Karayolları Bölge Müdürümüzün de söylediği gibi Haziran ayında başlamayı öngörüyoruz. Toplamda 12 tane köprü çalışmamız var. 4 tane ihale edilmesine rağmen henüz grup nedeniyle çalışmasına başlanmayan işimiz var. Toplamda 16 tane ihale edilmiş köprümüz var. 33 tane daha köprü yapmamız gerekiyor. Geçen seneden kalan bir içme suyu projemiz yok. IFAD projesi kapsamında geçen sene ihalesini yaptığımız 3 tane işimiz vardı. Bunlar devam ediyor. Eğitim sektöründe 16 tane projemiz var. 4 adedi tamamlanmış durumda. Devam eden projelerimiz var durdurulan bir adet projemiz var. 3 tanesi proje aşamasında. Burada sıkıntılı işimiz Çatalzeytin'de bir tane işimiz vardı. Tamamlanma aşaması yüzde 90 seviyesinde ama feshetme aşamasına kadar gelindi. Bir hafta içerisinde sonuçlandıracağız” şeklinde bilgi verdi.
 

Bakmadan Geçme