İlim Hikmet Sofrası Devam Ediyor

Hz. Pir şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı, İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri devam ediyor.

Hz. Pir şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı, İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri’nin 7’nci Dönem Şubat Ayı 168’inci hafta konuğu Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir olup “Hz. Peygamber Bugün Yaşasaydı” söylemi konusu hakkında açıklama ve sunumunu gerçekleştirdi.

Hz. Pir şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı, İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri’nin 7’nci Dönem Şubat Ayı 168’inci hafta konuğu Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir olup “Hz. Peygamber Bugün Yaşasaydı” söylemi konusu hakkında açıklama ve sunumunu gerçekleştirdi.

Cumartesi sohbeti programına MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu, Daday Belediye Başkan Adayı Necmettin Pirci, TUREB Başkanı Fikri Yazan, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, Kastamonu Üniversitesi Hocaları ve öğrencileri, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel,  Belediye Meclisi Üyesi Metehan Hamzaoğlu, TÜRKAV Başkanı Kamil Conkor, Vakıf Müdürü Abdurrahman Emiroğlu başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi Bayraklı Konak’ta yapılan Cumartesi Sohbeti hakkında Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi; “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfımızca düzenlenen Cumartesi Sohbetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri’nin 7’nci Dönem Şubat Ayı 168’inci programına kadar ulaştık. 168’nci program konuğumuz Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir oldu ve günümüzde Siyer-i Nebi’nin anlaşılması bağlamında ‘Hz. Peygamber Bugün yaşasaydı’ söylemi konusu hakkında açıklama ve sunumunu gerçekleştirdi. Programımıza katılan, emeği ve katkısı geçen tüm herkese vakfımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

'Hz. Peygamber, Güven Toplumu Oluşturdu' 

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir yaptığı sunum ve konuşmasında, “Hz. Aişe validemiz Hz. Peygamberin vefatından sonra Hz. Osman'ın halifeliğine denk gelen yıllarda şöyle bir beyanda bulunmuştur: ‘Mescide giden kadınlar için eğer Rasulullah görseydi kadınların mescide çıkmalarına izin vermezdi’ der. Bunu delil alan fakihler kadınların namazlarını evde kılmalarının daha faziletli olduğuna dair hüküm vermişlerdir. Kendi arzularımıza göre Peygamber yaşasaydı şöyle arabaya binerdi, şöyle giyinirdi ifadelerinin doğru olmadığını ifade eden Özdemir, bunlar peygambere kafasındakini söyletmektir tespitinde bulundu. Hz. Peygamber, güven toplumu oluşturdu. O, inananlara servet ve makam vadetmedi. Cahiliye Arabinin 23 yıl gibi kısa bir sürede medeni bir hal alması Hz. Peygamberin büyük bir başarısıdır. Hz. Peygamber toplumu kısa sürede dönüştürdü. Az bir kısmı ise değişti. Çünkü değişim daha derin bir farklılaşmaya işaret eder. Çünkü kültürel ögeler değişimin önündeki en büyük engeldir. Şimdi Hz. Peygamber buraya gelse onun sarığına mı bakarız yoksa, sarığının arkasındaki püskülünün boyunun 70 cm olmasına mı bakardık yoksa onun cemaline mı? Tavırlarına mı? Sözlerine mi bakardık? Her halde tavır ve sözlerine bakardık değil mi?  Zira O dönemde Ebu Cehil de sarık sarıyor, onun da sakalı vardı. Bizim sünnete ve Hz. Peygamberin sünnetine göre hareket etmemiz gerekir. Hz Peygamber yaşasaydı şöyle yapardı yerine Hz. Peygamber şöyle yapmıştı dememiz daha doğru ve uygundur. Hz. Peygamber bugün yaşasaydı yine tevhidi hakim kılmak için çalışırdı. Yolsuzluk, arsızlık ve hırsızlıkla mücadele ederdi. Bunlar siyer ve hadislerden açıkça anlaşılabiliyor. Hz Peygamber bir kutup yıldızı gibidir. Onunla karanlıklardan aydınlığa çıkarız. Kur'an'da onun için ‘Siracen munira’ denilmektedir. Yani bir projektör. Güneş demiyor çünkü güneş batar” diye konuştu.

'Kapımıza Gelenleri Boş Çevirmeyelim' 

Nadir Özdemir konuşmasının sonunda da, “Ramazan ayının yaklaşmasıyla ilgili olarak da şunları söylemek istiyorum: Ramazan'da israf etmeyelim. Haramdır. Geçmiş yıllarda belediyelerimizin mahalle iftarlarında israflar oluyordu. İhtiyaç sahiplerine iftar açtıralım. Kapımıza gelenleri boş çevirmeyelim. Hz. Peygamber açım diye gelen birisine kendi hurmasını vermiş, Hz. Aişe validemiz sen ne yiyeceksin diye sorunca ben dayanırım ama o dayanamaz demiştir. Peygamberimiz dilimden düşünmediğim şu ayette ifade edildiği gibi ‘Şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin’ buyurmuştu” ifadelerini kullandı. 

Program sonunda MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın; “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’mız ayda iki gün yapılan sohbet programlarını başarılı bir şekilde yapıyorlar. Herkesin dikkat etmesi ve öğrenmesi ve faydalanması gereken konuları da bu sayede katılımcılarımız öğrenme fırsatı buluyorlar. Bunun gereklerini yerine getirmek için hem siyasi hem de bireysel olarak yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Programa katılanları çeşitli konularda bilgilendiriyorlar. Ben programı düzenleyenleri emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de şimdiden de tüm hemşerilerime ve vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi. 

Program sonunda Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir’e, MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın tarafından plaket, MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu tarafından Teşekkür Belgesi, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özdemir tarafından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı’ye ait kitaplar verildi. Daday Belediye Başkan Adayı Necmettin Pirci’ye de katkı ve desteklerinden dolayı TUREB Başkanı Fikri Yazan tarafından plaket verildi. 
 

Bakmadan Geçme