İlkyardım Eğitimleri Devam Ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi bünyesinde faaliyet gösteren ilk yardım eğitim merkezi de verdiği eğitimlere aralıksız olarak devam ediyor.

İlkyardım Eğitimleri Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere ülkemizde başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli kazalar nedeniyle binlerce kişi kaybedilmekte on binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bakanlığımız toplumsal ilkyardım bilinci oluşturarak afet ve kaza sonrası bireylerin zarar görebilirliğini azaltmak ve bu bilincin daha geniş kitlelere ulaştırılması, toplum içerisinde ilkyardım eğitimi almış kişi sayısının artırılması amacıyla, çalışmalar yürütülmekte ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak ilk yardım eğitimleri düzenlenmektedir.  

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi bünyesinde faaliyet gösteren ilk yardım eğitim merkezi de verdiği eğitimlere aralıksız olarak devam ediyor.

938 Kişiye İlkyardım Eğitimi Verildi

2023 yılı içerisinde düzenlenen eğitimlerde; Kastamonu Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kastamonu Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı, Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu PTT Başmüdürlüğü, TEİAŞ 22. Bölge Müdürlüğü, Diyanet Eğitim Vakfı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Bahçeşehir Koleji, İHH Derneği Kastamonu Şubesi, Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, müdürlüğe başvuruda bulunan bireysel katılımcılar olmak üzere yıl içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü’nde toplam 938 kişiye ilkyardım eğitimi verildi. 

Düzenlenen eğitimlerde müdürlüğü eğitmenlerinden, Niyazi Çataloğlu, Derya Meydanlı ve Serenay Balcı, ilkyardım eğitmeni olarak görev almış olup, eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavlarında başarılı olan katılımcılara "İlk Yardımcı Belgeleri" ve "İlk Yardımcı Kimlik Kartları" teslim edildi. 
 

Bakmadan Geçme