İmamoğlu'ndan Erzurum mitingi saldırı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitingi sonrasında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'daki olaylı miting sonrasında açıklamalarda bulundu. Kendilerine yönelik yapılan saldırının Erzurumlularla alakası olmadığını söyleyen İmamoğlu, yaralıların takipçisi olacağını vurguladı.

"OLAYLARIN ERZURUMLU HEMŞERİMLERİMLE İLGİSİ YOK"

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşerilerimle hiçbir ilgisi yoktur. Ne yazıkki bu olay tertiplenmiş bir olaydır. Devletin kolluk güçleri görevini yapmamıştır. Çoluk çocuk, insanların canı yanmıştır. Vali bey bilgi vermek için beni aradı, 7 yaralı olduğundan bahsetti. Ben şu ana kadar 9 civarında yaralıyla telefonda görüştüm. Burada yaralıları takip ediyorum, takip etmeye devam edeceğim Orada yaralanan bütün hemşerilerimin sağlıkla ilgili bütün kolları bize emanettir."

"ERZURUMLU HEMŞERİLERİM SORGULAYACAKTIR"

İmamoğlu şöyle devam etti: "Bu kötü akıl sürecü sona ermiştir. Ben çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalogları olan bir aileyim. Burada akrabalarım var. İnsanlarımız var. Hısımlarımız var. Erzurumluların kim olduğunu ben biliyorum. Bu konunun Erzurumlularla ilgisi yok. Spor yöneticiliği yaptım. Buradan sporcu aldım, maçlarına  geldim, tribünlerini bilirim. Dostluğumuz candandır. Ama bugün olan olayların Erzurumlu hemşerilerimle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Erzurumlu hemşerilerim bunu yakından takip edecek. Vicdanıyla, ahlakıyla, adaletiyle sorgulayacaktır."

Bakmadan Geçme