İnebolu'da Kapanış Programı: Denizde Türk Bayrağı Açtılar
İnebolu 12. Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali, 31 Ağustos 2025 Pazar günü, coşku dolu ve heyecan verici bir kapanış programıyla sona erdi.
İnebolu 12. Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali, 31 Ağustos 2025 Pazar günü, coşku dolu ve heyecan verici bir kapanış programıyla sona erdi. Festivalin son günündeki etkinlikler, son 10 yılın en yoğun katılımıyla gerçekleşti ve saat 15.30’da Bay-Bayan Yüzme Yarışları, Sandal Yarışları, Motor Yarışları, Ördek Kapmaca, Terlik Toplama ve Yağlı Direk Bayrak Kapmaca yarışmalarıyla başladı.
Paletli Yüzme Türkiye birincisi Zeynep Elbir ve kardeşi Enes Elbir, denizde açtıkları Türk Bayrağını Belediye Başkanı Engin Uzuner’e teslim etti. Ardından düzenlenen yüzme yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi. 100 metre erkekler serbest yüzmede ödüller İlçe Emniyet Müdürü Cihan Gündüz tarafından, 100 metre erkekler sırt üstü yüzmede ödüller İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Özbek tarafından, 100 metre bayanlar serbest yüzmede ödüller Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevinç Özlü tarafından, 40 yaş üstü erkekler yüzme yarışında ödüller Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’ndan Deniz Teğmen Ali Taşbaş tarafından, 100 metre bayanlar sırt üstü yüzmede ödüller Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürü Bilal Acar tarafından, 500 metre erkekler serbest yüzmede ödüller İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Azak tarafından, 4-6 silindir motor yarışlarında ödüller Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mankaloğlu tarafından, sandal yarışlarında ödüller Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Kurt tarafından, Yağlı Direk Bayrak Kapmaca yarışmasında ödül ise Belediye Başkanı Engin Uzuner tarafından Emre Oğuz’a takdim edildi.
Yedi gün boyunca dolu dolu geçen etkinlikler ve muhteşem konserlerle şenlenen festival, halkın yoğun katılımıyla Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 100. yıl dönümüne yaraşır şekilde unutulmaz bir deniz şenliğiyle sona erdi. Festivalin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mankaloğlu, Belediye Başkanı Engin Uzuner’e, 12. Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali’nin fikir babalığı, projelendirme ve uygulama aşamalarındaki özverili çalışmaları nedeniyle plaket takdim etti. Konuşmasında, “Yedi gün boyunca her günü farklı sanat ve kültür şöleniyle taçlandırılan bu eşsiz festivalin mimarı Belediye Başkanımız Sayın Engin Uzuner’e şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın böylesine etkinliklere duyduğu özlemi dile getirdiği ve takdirleriyle işi ehline teslim ettiğini gösterdiği bu festivalde başta Belediye Başkanımız Sayın Engin Uzuner’e, içten ve samimi söylemleriyle festivalimizi neşelendiren sunucumuz Gönül Dostu Şener Bey’e, uzaklardan gelerek festivalimizi renklendiren uluslararası halk oyunları ekiplerine, festival boyunca görev yapan polis, jandarma ve kolluk kuvvetlerine, bizi onurlandıran değerli misafirlerimize ve 7 gün boyunca yorulmadan özveriyle çalışan belediye personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Festivalin sonunda denizciler tarafından “Bize Bu Gururu Yaşatan Sayın Engin Uzuner’e Sonsuz Teşekkür Ederiz (Heyamola Ruhlu İnebolu Denizcileri)” yazılı pankart açılarak geçiş töreni gerçekleştirildi.


