İnsani Hayat Derneği'nden Ödüllü Bilgi Yarışması

Kastamonu İnsani Hayat Derneği, il genelindeki maddeden kurtulmuş ve tedavi görmüş tüm gençlere yönelik Peygamber Efendimizin Hayatıyla ilgili sorulardan oluşacak bir sınav yapacak.

Kastamonu İnsani Hayat Derneği’nden yapılan bilgilendirmede; “Bu sınav öncesinde belirli bir tarih aralığında gençlerimize Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından yayınlanan ‘Pr. Dr. Casim Avcı-Mevlâna İdris-Hz. Muhammed’in Hayatı’ isimli kitabı başvuruda bulunan gençlerimize dağıtım bu kitap üzerinden 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü 80 sorudan oluşan bir sınav yaparak dereceye giren gençlerimiz ödüllendirilecektir” denildi. 

Projenin Amacı

Projenin amacı hakkında bilgi veren İnsani Hayat Derneği; “İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır insancı ile çalışmalarını yürüten Kastamonu İnsani Hayat Derneği, Bağımlılıkla mücadele noktasında İlimizde yapmış olduğu faaliyetlerle dezavantajlı gençlerin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur. Derneğimiz gençliğimizin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklendiğini; Alkol, uyuşturucu kullanımında suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğunu gözlemlemektedir. Bu nedenlerden dolayı Kastamonu İnsani Hayat Derneği olarak bizler, değerler eğitiminin uygulamaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak İlimiz sınırlarında bulunan maddeyi bırakmış gençlere yönelik Umre Ödüllü Bilgi Yarışması hazırlamaya karar verdik. Yapılan bu çalışmalar sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini ve dostunu önemseyen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Efendimizin İzinde Umre Ödüllü Bilgi Yarışması ile hedeflenen kitle, il ve ilçelerimizde maddeden kurtulmuş dezavantajlı gençlerimizdir” ifadelerini kullandı.

Yarışma Hakkında Genel Bilgi ve Kurallar

İnsani Hayat Derneği, yarışma kurallarına değinerek; “Peygamber Efendimizin İzinde Umre Ödüllü Bilgi Yarışması başvuruları sadece dernek merkezimizde bizzat yapılacaktır. Sınavda herhangi bir ücret kesinlikle alınmayacaktır. Peygamber Efendimizin İzinde Umre Ödüllü Bilgi Yarışması ‘Pr. Dr. Casim Avcı-Mevlâna İdris-Hz. Muhammed’in Hayatı’ isimli kitaplarından hazırlanacaktır. Yarışma süresi 80 soru için 60 dakikadan oluşacaktır. Sorular alanında Uzman Kastamonu Müftülüğü Hocalarımız tarafından hazırlanacaktır. Detaylı bilgi ekteki dosyada sunulmuştur. Başvuruda bulunan gençlerimiz sınav giriş belgelerini 21 Mayıs 2024 tarihinde dernek merkezimizden alabileceklerdir. Peygamber Efendimizin İzinde Umre Ödüllü Bilgi Yarışması ödüllendirmeleri 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olmak üzere üç aşamada değerlendirileceklerdir. Yarışmada verilecek ödüllerin mali kaynağı KİHADER ve hayırseverlerimiz tarafından karşılanacaktır” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Yarışma Ödülleri

Kastamonu genelinde yapılan değerlendirme neticesinde ilk 3’e giren gençler tek kategoride olmak üzere Kastamonu İnsani Hayat Derneği tarafından ödüllendirilecektir. 1’inciye umre, 2’nciye tablet, 3’üncüye dron, 4’üncüye Çanakkale Gezisi ve 5’inci kitap seti hediye edilecek.

Yarışma Takvimi

Yarışma için kayıt tarihleri; 10 Şubat 2024-20 Mayıs 2024, sınav tarihi 29 Mayıs 2024, sınav sonuçlarına itiraz tarihleri 29 Mayıs-1 Haziran ve sınav sonuçlarının açıklanması tarihi 10 Haziran 2024 olarak duyuruldu. 

Peygamber Efendimizin İzinde Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’nda dereceye giren gençlerin puanları eşit olması durumunda, sıralama ay, gün ve yıl olarak yaşı küçük olan yarışmacının puanı dikkate alınacak. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme