• Haberler
  • Ekonomi
  • İŞKUR'dan Engelli Vatandaşlara 400 Bin TL'ye Kadar Destek

İŞKUR'dan Engelli Vatandaşlara 400 Bin TL'ye Kadar Destek

İŞKUR, özellikle kendi işini kurmak isteyen ve iş fikri olan engelli bireylerin 400 bin TL'ye ulaşan engelli hibe desteklerine başvurabileceklerini bu başvuruların 7 Haziran 2024'e kadar devam ettiğini hatırlattı.

Engelliler Haftası münasebetiyle İŞKUR’dan yapılan bilgilendirmede; “Fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duyusal yetilerinde çeşitli düzeyde kayıplarından dolayı topluma diğer bireyler ile birlikte eşit koşullarda tam ve etkin katılımını kısıtlayan tutum ve çevre koşullarından etkilenen birey, toplumsal hayatta engelli olarak ifade edilmektedir. Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk ve üzerinde olduğu sağlık kurulu raporu ile belgelenenleri, çalışma hayatı engelli olarak nitelendirmiştir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler alınmaktadır. ‘Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur.’ Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan ulaşıma, psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde devletimiz kurumlarıyla yanındadır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çok sayıda çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmalar içerisinde; engellilerin eğitimleri, tedavileri, resmi ve özel eğitim kurumlarının açılması, sosyal güvencelerinin sağlanması, çalışma hayatına kazandırılması gibi hizmetler sayılabilir” denildi.

‘Engelli Öğrenciler ve Ailelerine Yönelik Etkinlik Düzenlendi’

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunan İŞKUR; “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için çalışma hayatına kazandırmak amacıyla engelliler haftası kapsamında İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlenmiştir. Düzenlenen program kapsamında Okul Müdürü Kadir Kesgin’in daveti ile İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Halil Tekin ve İŞKUR Engelli Koçu Nurcan Yargı katılımcılara çalışma hayatında engelli vatandaşlarımızın hakları, işyerlerine yönelik teşvik ve engelli kontenjanları ile engelli hibe destekleri hakkında bilgilendirme yapmışlardır. Özellikle kendi işini kurmak isteyen ve iş fikri olan engelli bireylerin 400 bin TL’ye ulaşan engelli hibe desteklerine başvurabileceklerini bu başvuruların 7 Haziran 2024’e kadar devam ettiğini belirtmişlerdir.  Hibe programı kapsamında teknik destek ve bilgilendirme çalışmaları İŞKUR’da devam etmektedir. Ülkemizde işgücü piyasasında iş arayan engelli vatandaşlarımızın, ‘insana yakışır işlerde’ istihdamını ve bu istihdamın sürekliliğini sağlamak kurumumuzun en temel önceliklerinde biridir. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli bireylerin haklarına dikkat çekmek, hayatlarını kolaylaştırmak, toplumun dikkatini çekecek bir dizi etkinlik ile farkındalık oluşturmak ve bu farkındalığın tüm yıla yayılmasının sağlanması dileğiyle” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme