İstiklal Yolu'nun romanı yazıldı

Kurtuluş Savaşında önemli stratejiye sahip olan İstiklal Yolu, romanlaştırılarak ilk defa edebiyat alanında yerini aldı.

İstiklal Yolu'nun romanı yazıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘İstiklal Yolu’ adlı roman, tiyatro sanatçısı Hulusi Sıvacı tarafından kurgulanarak kaleme alındı. “İstiklal Yolu” adlı roman, “Kızkulesi Kastamonu’ya Taşınıyor” isimli eserden sonra yazarın edebiyat alanında kaleme aldığı ikinci çalışması oldu. Yazarlığı, yönetmenliği, oyunculuğu, eğitmenliği ile tanınan Tiyatro Sanatçısı Hulusi Sıvacı’nın “İstiklal Yolu” adlı romanı, kurucusu olduğu Nöbetçi Ekip Yayınevi tarafından yayımlandı.

“Köylerdeki çocuklarımıza, bizden başka ne dışarıdan gelen tanınmış yüzler ne de Devlet Tiyatroları sahne açmaz’ demiştim” diyen Sıvacı; “Hayatlarında hiç tiyatro izlememiş olan en ücradaki köy okullarında öğrenim gören çocuklarımızdan beş kuruş para almadan tiyatro sanatı götüren ve sahne açan, bizden başka kimse olmadı ve ben bu sözü sarf edeli 29 yıl oldu. Bu topraklarda, bu yörenin kültürü ile yetişmiş, memleketine hizmet etmek isteyen yerel sanatçılardan ve yerel yazarlardan biri olarak, İstiklal Yolumuzun romanını yazmak da bizim boynumuzun borcu idi… Milli Mücadele ruhunu yüreğinde hisseden ve memleketin değerlerinin bilincinde olan herkesin destek vereceğinden hiçbir zaman kuşkum olmadı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme