İstiklal Yolu'nun gelişimi için toplandılar

Vali Yaşar Karadeniz'in katılımıyla İstiklal Yolu Tarihi Milli Parklar Gelişme Planı toplantısı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edilen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı'nın Uzun Devreli Gelişme Planı taslak çalışması tamamlanıp, ilgili kurum, kuruluş, STK'ların görüş ve önerilerine sunuldu. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda Belediye Başkanı Vekili Nuray Çolak, ilgili...

Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla İstiklal Yolu Tarihi Milli Parklar Gelişme Planı toplantısı gerçekleştirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak ilan edilen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nın Uzun Devreli Gelişme Planı taslak çalışması tamamlanıp, ilgili kurum, kuruluş, STK’ların görüş ve önerilerine sunuldu. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda Belediye Başkanı Vekili Nuray Çolak, ilgili ilçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Daire Başkanı Şeref Dağdelen, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10’uncu Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“HİZMETLER YOLUN CANLANMASINI SAĞLAYACAKTIR”

“Uzun devreli gelişme ve hazırlık sürecindeki İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nın taslak planın paylaşılması ile bununla ilgili fikirlerin alınması aşamasında bir aradayız” diyen Vali Karadeniz konuşmasının devamında: “Bu güzergâh bizim için birçok yönden önemli. Birincisi bizim milli tarihimizde Kurtuluş Savaşı’mızda önemli konulardan birisi savaşın lojistik desteğidir ve bu lojistik destek İstiklal Yolu’ndan sağlanmıştır. İkinci önemli olan nokta bu tarihte yaşananların gelecek nesillere aktarılması, hangi şartlarda o savaşın verildiğini ve o olumsuzluklara rağmen nasıl zaferin elde edildiği bilincinin verilmesi çok önemli. Üçüncüsü de bunun bir turizm boyutu var, gelir boyutu var bununda yine ilimiz açısından hem de İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nın geçtiği diğer iller açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Plan tamamlandıktan sonra o plan doğrultusunda yapılacak olan işler, yatırımlar, verilecek olan hizmetler yolun canlanmasını sağlayacaktır. Bu planda nerede hangi hususun olduğu ile ilgili konular eminim işlenecektir, fakat İstiklal Yolu deyince herkesin aklına İnebolu geliyor. Bu tarihi Milli Parkın Müdürlüğü’nün yönetim biriminin de İnebolu’da kurulması gerektiği hususu da plana işlenmelidir diye düşünüyorum. Yönetim merkezi orası olmalı. Elbette yolun geçtiği tüm güzergâhlar önemli Kastamonu’da Çankırı, Ankara’da önemli ve belki bu güzergâh İzmir’e kadar uzatılacak daha sonra yapılacak kararlarla hepsi önemli. Ancak başlangıç noktası o tarihte Yunan gemilerinin saldırılarına rağmen lojistik sağlama çalışmasından vazgeçmeyen ve İstiklal Madalyalı tek ilçe olması hasebiyle tarihi gerçeklerde bunun hakkının zaten İnebolu’da olduğunu gösteriyor. İnebolu ile ilgili bu çalışmanın yapılmasının en doğru iş olacağı kanaatindeyim. Uzun devreli gelişme planı ile ilgili çalışmaların şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı. Programda Çalışma ve Grup Sorumlusu Uğur Çıtlak tarafından sunum gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme