• Haberler
  • Asayiş
  • JASAT'tan 12 Saatlik Takip! Dolandırıcılar Yakalandı

JASAT'tan 12 Saatlik Takip! Dolandırıcılar Yakalandı

Tosya Aşağıkayı köyünde ikamet eden H.K. isimli yaşlı kadını dolandırarak, bir milyon 500 bin TL değerindeki altını alan hırsızlar Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından kıskıvrak yakalandılar.

JASAT'tan 12 Saatlik Takip! Dolandırıcılar Yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre; Tosya Aşağıkayı köyünde ikamet eden H.K. isimli şahıs evine gelen ve kendisini jandarma personeli olarak tanıtan kimliği belirsiz bir şüpheli tarafından; terör örgütü evine yapılan baskında kimlik bilgilerinin bulunduğu ve evde bulunan altınların ise terör örgütüne ait olup olmadığının araştırılacağını beyanla; 5 adet gramise altın, 9 adet bilezik, 10 adet tam altın, 15 adet çeyrek altın ve 10 adet Cumhuriyet altını alarak dolandırıldı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan H.K.,  122 ihbar hattı arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen; JASAT tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucu şüpheli şahsın ticari taksi ile köye geldiği tespit edildi. Şahsi köye getiren ticari taksi şoförü ile irtibata geçilerek şahsın taksiciyi aradığı GSM numarasından, PTS, MOBESE ve Güvenlik Kamerası araştırmaları sonucu şahsın Tosya’daki bir otelde görüntülerine ulaşıldı. Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahsın Adana ili nüfusuna kayıtlı H.Ç. olduğu ve Tosya’ya otobüsle geldiği tespit edildi. H.Ç. isimli şüpheli şahsın Tosya’dan yanında bulunan altınlarla kaçmak için Adana ilinde ikamet eden işbirlikçileri P.Ç. ve A.K ile irtibat halinde olduğu ve şüpheli şahıs H.Ç’yi almak üzere hususi araç ile Tosya’ya geldikleri tespit edildi. JASAT timi tarafından şüpheli şahsın ayak izlerinden yola çıkılarak 12 saatlik takip sonucu şahıs Aşağıkayı köyüne 17 km uzaklıkta ormanlık alanda saklandığı yerde üzerinde altınlarla birlikte yakalandı. 
ahsın üzerinde ele geçirilen dolandırıcılık olayına konu altınlar mağdur H.K. isimli şahsa teslim edildi. Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren H.Ç., P.Ç. ve A.K. isimli şahıslar gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
 

Özel Haber
Yorumlar 1
Kemal 18 Ocak 2024 17:36

Haberin sadece başlığı doğru.Gerisi güzel yzılmış senaryo.

Bakmadan Geçme