Kadın Liderler, Kadın Zirvesi'nde Buluşuyor

Kastamonu Kadın Derneği (KASTKADER) tarafından düzenlenen Kastamonu Kadın Zirvesi, 7 Kasım'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.

Kastamonu Kadın Derneği (KASTKADER) tarafından düzenlenen Kastamonu Kadın Zirvesi, 7 Kasım’da Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek. “Tarihten İlhamla, Geleceğe Cesaretle” sloganıyla düzenlenecek zirve; iş dünyasından sanata, girişimcilikten sosyal sorumluluğa uzanan geniş bir yelpazede alanında öne çıkan isimleri buluşturacak. 

Zirvede; SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, TMG Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, kıdemli iletişimci ve dijital yatırımcı Fügen Toksü, TABİT Kurucusu Tülin Akın, uluslararası çağdaş sanatçı Aslı Sayan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Filiz Evran ve yazar, eğitmen Aret Vartanyan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuşmacı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Kastamonu Kadın Derneği (KASTKADER), kadın girişimciliğini, liderliğini ve toplumsal hayattaki etkinliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Kastamonu Kadın Zirvesi’ni 2026 yılında ilk kez düzenliyor. Bu yılın ana teması “Cesaret ve Dayanıklılık” olarak belirlenen zirve, 7 Kasım’da Kastamonu Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek.

Kadın girişimcileri, iş dünyası temsilcilerini, akademisyenleri, sanatçıları, hukukçuları, yazarları, sivil toplum kuruluşlarını ve farklı alanlarda başarı elde etmiş isimleri aynı platformda buluşturacak organizasyon, yalnızca bir konferans programı olmanın ötesinde; bilgi, deneyim ve fikir paylaşımına zemin hazırlayan bir buluşma niteliği taşıyacak.

Hedef, Kazanımları Kastamonu’ya Taşımak

Kastamonu Kadın Derneği Başkanı Emine Çelik, zirvenin temel hedeflerinden birinin Türkiye’nin farklı şehirlerinde başarı elde etmiş, kendi alanlarında öncü olmuş isimlerin bilgi ve deneyimlerini Kastamonu ile buluşturmak olduğunu belirtti.
Zirvenin her yıl farklı bir tema etrafında geleneksel olarak düzenlenmesini hedeflediklerini ifade eden Çelik, organizasyonun kadınların ekonomik ve sosyal hayattaki varlığını güçlendiren, yeni fikirlerin gelişmesine, deneyim paylaşımına ve iş birliklerinin kurulmasına katkı sunan kalıcı bir platform haline gelmesini amaçladıklarını kaydetti.

Çelik, KASTKADER olarak kadınların iş dünyasında daha görünür, daha etkili ve daha güçlü şekilde yer almasını desteklediklerini belirterek, farklı alanlarda elde edilen kazanımların doğdukları topraklara aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Zirve, Toplumun Tüm Kesimlerine Açık Olacak

Zirvenin yalnızca kadınlara yönelik bir program olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Emine Çelik, toplumsal gelişimin kadın ve erkeklerin ortak katkısıyla mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

Hukuk, tarih, edebiyat, girişimcilik ve toplumsal dönüşüm gibi başlıkların farklı bakış açılarıyla ele alınacağı zirve, toplumun her kesiminden katılımcıya açık olacak. Bu yönüyle organizasyon, kadınların güçlenmesini yalnızca kadınların sorumluluğunda gören bir anlayış yerine, eşitlik, dayanışma ve ortak üretim kültürünü esas alan bir yaklaşımı ortaya koymayı hedefliyor.

Kastamonu’nun Tarihi Ve Kültürel Kimliği Öne Çıkacak

Kastamonu halk oyunları gösterisiyle başlayacak programda, protokol konuşmalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Filiz Evran açılış bölümünde katılımcılara hitap edecek. Program kapsamında Kastamonu Kent Müzesi Müdürü Murat Karasalihoğlu ise “Kastamonu ve Kastamonu Kadını” başlıklı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirecek. Böylece zirvede kentin tarihi ve kültürel mirası ile Kastamonu kadınının toplumsal yaşamdaki yeri de ele alınacak.

İş Dünyasından Sanata, Hukuktan Kırsal Kalkınmaya 8 Oturum

Gün boyunca gerçekleştirilecek sekiz oturumda farklı uzmanlık alanlarından konuşmacılar, cesaret ve dayanıklılık kavramlarını kendi deneyimleri üzerinden değerlendirecek. 

İlk oturumda Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “İş Dünyasında Kadının Cesareti ve Dayanıklılığı” başlığını ele alacak. İkinci oturumda TMG Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, “Kendi Hikâyeni Yazmak” konusuyla katılımcılarla buluşacak.

Yazar, eğitmen, yönetici koçu ve Yaşam Atölyesi Kurucusu Aret Vartanyan ise programın özel konuğu olarak yer alacak. Ragbi takımı sunumu ve mini gösterisi de zirvenin farklı etkinlikleri arasında bulunacak.

Dördüncü oturumda Arnica Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, kıdemli iletişimci, girişimci ve dijital yatırımcı Fügen Toksü ile TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. Kurucusu Tülin Akın, Yeliz Karaarslan moderatörlüğünde “Girişimci Kadınlar: Cesaretle Kurmak, Dayanıklılıkla Büyütmek ve Dönüştürmek” başlığında deneyimlerini paylaşacak.

AC Akredite Profesyonel Koç Derya Uyanık tarafından gerçekleştirilecek nefes terapisi etkinliğinin ardından beşinci oturumda ressam ve uluslararası çağdaş sanatçı Aslı Sayan ile müzisyen, tasarımcı ve çevre aktivisti Zeliha Sunal, Fulya Varoğlu moderatörlüğünde “Atıktan Dönüşüme, Farkındalıktan Değişime: Kadınların Dönüştüren Gücü” konusunu değerlendirecek.

Altıncı oturumda İstanbul Barosu Önceki Dönem Başkanı Av. Filiz Saraç ve Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, Av. Ece Düzenli Çelik moderatörlüğünde “Adaletin İzinde: Hukuk, Kadın Hakları ve Toplumsal Dönüşüm” başlığı altında bir araya gelecek.

Yedinci oturumda yazar ve iletişim danışmanı Yasemin Sungur, Kadın Yazarlar Platformu Başkanı Türkan Kebeci ile tarihçi, yazar ve emekli akademisyen Dr. Mustafa Eski, Doç. Dr. Hayrünisa Alp Özal moderatörlüğünde “Kadın, Edebiyat ve Hikâyenin Gücü” konusunu ele alacak.

Zirvenin sekizinci oturumunda ise S.S. Trakyam Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Aynur Çeşmeliler ile iç mimar ve girişimci Büşra Kısa Çağır, Nur Oburoğlu moderatörlüğünde “Üretimden Dönüşüme: Kadınların Gücüyle Kırsal Kalkınma” başlığında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Kastamonu’dan Türkiye’ye Uzanan Bir Buluşma Hedefi

Kastamonu Kadın Derneği tarafından hayata geçirilen zirvenin, önümüzdeki yıllarda farklı temalarla sürdürülerek geleneksel bir organizasyona dönüştürülmesi planlanıyor.

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarırken Türkiye genelinde başarı elde etmiş vizyoner isimlerin bilgi birikimini kente taşımayı amaçlayan organizasyon, yeni iş birliklerinin geliştirilmesine ve yerel kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor.

Kastamonu Kadın Zirvesi 2026, Cesaret ve Dayanıklılık temasıyla 7 Kasım’da Dedeman Otel Kastamonu’da gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!