Kadınlar Süper Ligi'nde şampiyon FOMGET

Fenerbahçe'yi yenen FOMGET, Süper Lig'in şampiyonu oldu.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K ile Fenerbahçe, İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk yarısını sarı-lacivertli takım 9'uncu dakikada Zenatha Coleman'ın penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K, 90+8'de Daria Apaneschenko'nun penaltıdan bulduğu golle skora denge getirdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Fenerbahçe'den Ecem Cümert 95'inci dakikada kırmızı kart gördü. Başkent ekibi 96'ncı ve 107'nci dakikalarda Armisa Kuc'un attığı gollerle 3-1 öne geçti. 110'uncu dakikada Zenatha Coleman farkı bire indirdi ancak 114'üncü dakikada bir kez daha sahneye çıkan Armisa Kuc müsabakanın skorunu 4-2 olarak belirledi. Bu sonuçla Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K tarihindeki ilk Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçın ardından takımlara, karşılaşmanın hakemlerine ve basın mensuplarının değerlendirmesi sonucu eşit oy alarak en iyi oyuncular seçilen Fenerbahçe'den Alice Kusi ile Zenatha Coleman'a kupa ve madalyalarını TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Nüket Küçükel Ezberci, Turkcell CEO'su Murat Erkan, Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve TFF İzmir Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir takdim etti.

Bakmadan Geçme