KAL-DER'den ROMON Group'a eylemli destek

OSB yer alan ROMON Group'un yeni yatırımlarında işyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmemesi adına KAL-DER Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, basın açıklaması gerçekleştirdi.

KAL-DER'den ROMON Group'a eylemli destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan ROMON Group’un yeni yatırımlarında işyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmemesi adına Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, basın açıklaması gerçekleştirdi.

ROMON Group’un yeni yatırımının yer aldığı yerde basın açıklaması gerçekleştiren Civelekoğlu’na firmada çalışan işçiler de eşlik etti. Civelekoğlu, basın açıklamasında nöbet çadırı eylemi başlattıklarını duyurdu.

Civelekoğlu, yaptığı açıklamada; “Bu toplantıyı yapmamızın sebebi kamuoyunun bildiği Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki huzursuzluğu ve tıkanmışlığı yeniden kamuoyuna izah etmektir. Malumunuz olduğu üzere dernek olarak yola çıktığımızda sözlerimizden biride; Kastamonu’nun geleceğini kendinden menkul bilen rahatları, rahatsız etmekti. Bu minvalde geçtiğimiz günlerde şu an buraya toplanmamıza sebep olan konuyu kıymetli basınımız vasıtasıyla kamuoyuna taşımıştık. Kıymetli basınımızda çıkan haberlerle ve bizim açıklamamızla bilgi sahibi olan birçok insan, bizleri arayarak bu problemin çözüme kavuşmasını arzuladıklarını ve verdiğimiz mücadeleyi Kastamonu’nun yarınları olarak düşündüklerini defaatle belirttiler. Bunların içerisinde ülkemiz genelinde siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasından birçok insanlardan arayanlar ve tarafımızla doğrudan görüşenler olduğu gibi, hatta yurt dışından dahi tarafımıza ulaşanlar olmuştur. Bu konuda derneğimizin yanında olduklarını, bu konuyu memleket meselesi olarak gördüklerini, ilk defa birinin çıkarak kral çıplak dediğini, bunun çok önceden yapılması gerektiğini ve Kastamonu’nun geleceği için yaptığımız bu haklı mücadeleyi, takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Bu aşamada isimlerini veremeyeceğimiz bizi destekleyen çok kıymetli büyüklerimize, kardeşlerimize, parti ve sivil toplum temsilcilerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Dolayısıyla yaptığımız mücadelemizin Kastamonu’nun geleceği için bir mücadele olduğu şu an isimleri, partileri ve teşkilatları bizde saklı olan bütün kesimlerce tescillenmiştir” dedi.

“KASTAMONU’NUN TARAFINDA OLANLARLA AYNI SAFTAYIZ”

Civelekoğlu, kendilerini destekleyenlere teşekkür ederek; “Bize inanan ve destekleyen tüm dostlarımız bilsinler ki bizler Kastamonu’nun geleceği için varız. Biz Kastamonu’nun tarafındayız. Biz mağdurların tarafındayız. Bugün Romon Group mağdur edilmiştir. Onun için Romon Group’un tarafındayız. Yarın başka bir konuda Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi mağdur olur. O zamandan onun tarafında oluruz ama bugün Romon Group Kastamonu için yatırım mücadelesi veriyor, bu isim yarın başka bir isim olur. Ama ne olursa olsun biz Kastamonu’nun tarafında olanlarla aynı saftayız, aynı taraftayız. Kastamonu’nun gelişmesini engelleyen, makamları babalarının tapulu malı gören, kendi keyifleri için insanları mağdur edip Kastamonu’nun önünü tıkayıp bir imza atmaktan dahi imtina eden ismi ne olursa olsun, her keyfi yaklaşımında karşısındayız. Bu yaklaşımı benimseyenler yanlış içerisinde olduklarını bilsinler. Yaptıkları yanlışı görüp kendilerini, yetkilerini, vekaletlerini Kastamonu’nun geleceği lehinde uygulamayanlar, değiştirmeyenler, kendilerini malik gördükleri makamların, maliki olmadıklarını bu süreçte görmüşlerdir. İsteğimiz görmelerinin yanında anlamalarıdır. Zira Mevlana Hazretlerinin beyanıyla; ‘Mala mülke olma mağrur, deme var mı ben gibi? Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi!’ dediği gibi bu dünya kimseye mülk değildir. Belirttiğimiz gibi bugün burada Kastamonu’nun geleceği için haklı bir mücadeleyi veriyoruz” diye konuştu.

“KASTAMONU’MUZ YILDA 15 MİLYON EURO KAZANACAKTIR”

Romon Group’un inşa ettiği binayı işaret eden Civelekoğlu; “Romon Group 1 milyon dolar civarında buraya para harcamıştır ve fabrika yapan bir fabrika kurmuştur. Burasının faaliyete geçmesi sağlanırsa Kastamonu dünyaya yıllık takriben 15 milyon Euro ihracat yapılacaktır. Yani genelde Türkiye özelde ise Kastamonu’muz yılda 15 milyon Euro kazanacaktır. Ancak arsa tahsisine rağmen Organize Sanayi Bölgesi yönetimi bunun iptaline tevessül etmekte, Romon Group’a işyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmemesi için her yol denemektedir. Bu aykırı davranışla birçok insanın ekmeği elinden alınmak istenmektedir. Kastamonu’ya dolayısıyla ülkemize döviz girdisine mani olunmaktadır. Ülkemizdeki bu tip kafalar ve bu bakış açısı ile lider ülke olma hayali, hayal olmanın ötesine geçemez. Kastamonu’nun ve Kastamonu’da yaşayan insanların ufku karartılmak istenmektedir. Bugün burada bu işyerinin şahsında Kastamonu’ya, Kastamonu’nun geleceğine sahip çıkmak adına bir farkındalık eylemi başlatıyoruz. Çünkü biz milletimizin kendisiyiz, milletimizin değeriyiz, milletimizin sözüyüz, milletimizin doğrusuyuz. Biz KAL-DER olarak sorunun çözülmesi için üzerimize düşen adımımızı daha önceden attık, şimdide bütün samimiyetimizle, iyi niyetimizle atmaya devam ediyoruz. Kastamonu’nun geleceğinin nöbet çadırında, nöbetimizi başlatıyoruz. Bu işyerinin faaliyete geçmesine mani olan tüm sebepler ortadan kalkıncaya kadar bu nöbetimiz devam edecektir. Kastamonu’nun ve Kastamonu’da yaşayanların geleceği tüm engellemelere rağmen parlaktır. Bundan da kimse tereddüt etmesin. Herkesi 24 saat Kastamonu’nun geleceğine sahip çıkmak adına nöbet çadırımıza bekleriz. Ayrıca kimse çalışmalarımızı sadece bu çadırdan ibaret sanmasın. Bu kafa yapısı değişinceye çalışmalarımız bütün platformlarda devam edecektir.  Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyor, bu çalışmamızın Kastamonu’nun geleceği için en güzel neticelere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BEDEL ÖDEMEYE TALİBİZ”

Civelekoğlu son olarak yeni bir asra girildiğinin altını çizerek; “Bu yüzyılda Kastamonu’dan, ülkemizin geleceği için insanlar çıkmış, görevlerini yapmışlar. Yeri gelmiş bedeller ödemişler ve bu Kastamonu’yu, bu ülkemizi bizlere bırakmışlar. Bu emanet bizde. Kastamonu’da bugün başlattığımız hareketimizle Kastamonu’nun yarınlarında bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedelleri ödemeye talibiz. Bugün geleceği taşıma bayrağı bizde. Bunun bilincinde, bunun şuuruyla buradayız” dedi.
 

Bakmadan Geçme