Karabacak'tan Yağcıoğlu Ve Şahin'e Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu ve MHP İl Başkanı Emre Şahin'in TÜGVA ve Ülkü Ocakları için yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, yayınladığı video mesajla AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu ve MHP İl Başkanı Emre Şahin’in TÜGVA ve Ülkü Ocakları için yaptığı açıklamaları eleştirdi.

CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı, seçildiği ilk günden bu tarafa belediyemizi erdemli ve hamiyetli bir yönetimle buluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada benimsediğimiz şeffaflık ilkesi gereği Kastamonu adına aldığımız her kararda, attığımız her adımda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Evet Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında TÜGVA’ya 2017 yılında yapılan ve mevzuata aykırı olan tahsisleri kaldırdı. Ülkü Ocakları’nın kaçak elektrik kullanmasının ve buna göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kastamonu’ya daha iyi hizmet için bazı görevlendirmeler gerçekleştirdi. Kastamonu’nun hakkını hukukunu gözeterek alınan bu kararların ardından AKP ve MHP’den ardı ardına açıklamalar geldi. Özellikle iki partinin yöneticileri de eteklerindeki taşları döksün diye bekledim. Onlar da söyleyeceklerini söyledi. Bildiğimiz cümleler döküldü dillerinden” dedi.

‘Sayın Yağcıoğlu Beni İyi Dinle!’

AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu’na cevap veren Karabacak; “AKP İl Başkanı Sayın Hasan Yağcıoğlu çıktı benim ‘TÜGVA’ma dokunma’ dedi... ‘CHP milli ve manevi değerlerle kavgalı’ dedi. Başka ne dedi? ‘Bazı belediye çalışanlarının uygun olmayan pozisyonlara verilmesi kabul edilemez’ dedi. Sayın Yağcıoğlu beni iyi dinle! Bizim kavgamız, bu şehrin emeklileri tek petek yakıp, kışı battaniye altında geçirirken, 652 bin liralık doğalgaz faturasını Kastamonu Belediyesi’ne ödetenlerledir. Bizim kavgamız kaçak elektrik çekip 197 bin liralık faturayı Kastamonu Belediyesi’nin sırtına saranlarladır. Ve biz bu kavgayı vermeye devam edeceğiz, bilesin. Ayrıca, aynı statüdeki iki işçiden birine uygun diğerine uygun olmayan görevden kastınız nedir, AKP İl Başkanı olarak lütfen bunu kamuoyuna açıklayın. Siyasetten uzak alın teriyle çalışıp ekmeğini kazanma derdinde olan bir işçinin yeri Temizlik İşleri Müdürlüğü ama AKP’de MHP’de yahut CHP’de siyaset yapmış biri Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalıştırılamaz, uygun değil diyorsanız bu anlayış sizin temsil ettiğiniz siyasi anlayışa aittir, zehirlidir. Asıl uygun olan bu şehri temiz tutmak için gece gündüz çalışan belediye emekçilerinden özür dilemenizdir” ifadelerini kullandı. 

‘Bizim İçin Bu Şehrin Bütün Gençleri Kardeşimizdir’

MHP İl Başkanı Emre Şahin’e de cevap veren Karabacak; “Gelelim ‘benim ocağım, benim kardeşlerim’ diyen MHP İl Başkanı Emre Şahin’e. Sayın Şahin bu şehrin gençlerini Ülkü Ocaklarına üyeyse kardeşi, değilse kardeşi görmeyebilir. Ama bizim için bu şehrin bütün gençleri kardeşimizdir. Sayın Şahin lafı eğip bükmeden Ülkü Ocaklarına tahsisli bir belediye taşınmazına neden kaçak elektrik çektirmiş ona cevap vermelidir. Kameralara karşı salladığı kağıt parçaları arasında elektrik giderlerine ait bir dekont var mı iyi bakmalı, sonra konuşmalıdır. Mensubu olduğu siyasi hareketin rencide edildiğinden yakınan sayın Şahin bilmelidir ki bunun tek sorumlusu il başkanı olarak kendisidir.  Seçmenini utandıran Emre Şahin ‘kardeşlerimden hain, hırsız çıkmaz’ diyerek sorumluluğunu gençler üzerinden görünmez kılmaya çalışmamalı, bu ayıbı örtmeye kalkmamalı daha da küçülmemelidir. Hem Yağcıoğlu, hem Şahin eğer sorumlu siyasetçiler ise çıkıp ‘bizim belediye başkanlarımız, bizim belediye meclis üyelerimiz böyle işlere kalkışarak hata etmiş, bizim başımızı öne eğecek işler yapmış, özür dileriz’ demelidir” şeklinde açıklamada bulundu.

‘Kusur Arıyorlarsa Tüm Aynalar Onlarındır’

Karabacak son olarak; “Bir konu daha var ki o da belediyede partilere ayrılan, partimize de ayrılmış olan salonda yaptığımız belediye meclisi kapalı grup toplantılarımızdır. AKP ve MHP’deki gibi tüzüğümüz gereği Belediye Meclisi Kapalı Grup toplantısına başkanlık etmemi, Parti Meclisi üyemizin bu toplantıya katılmasını,  bu toplantıyı belediyede partimize ayrılan salonda yapmamızı dert eden, paylaştığımız fotoğrafla yatıp onla kalkanlar, ‘Eşyanın tabiatına aykırı’ diyerek kendi partisinin üst kurul delegesine pazarlık usulüyle ihale verdiğini itiraf edenlere ne yazık ki tek bir söz söyleyemediler. Bırakın söz söylemeyi bu sakat anlayışa ‘yerel yönetim geleneği’ adı verecek kadar gözlerini kararttıklarını Kastamonu’ya gösterdiler. Ama şunu iyi bilsinler; Cumhuriyet Halk Partililerin, çiğ yiyip karnı ağrıyanlardan, iş takipçiliği yapan devşirme siyasetçilerden ve onlara alt çene olanlardan alacağı tek bir nasihat yoktur. Kusur arıyorlarsa tüm aynalar onlarındır”  dedi.
 

Bakmadan Geçme