Karavan üreticileri Kuzka ile ihracata hazırlanıyor

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), karavan üreticilerini ihracata açmak için çalışmalara başladı.

Türkiye Karavan Turizmi Koordinatör Ajansı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), karavan turizminin tüm yönleriyle gelişimine katkı sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde karavan üreticilerinin uluslararası pazarlara açılmasına yönelik çalışmalara başladı.

Bu amaçla Karavan İmalat ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) çatısı altında Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren üreticilerin katılımıyla “İhracata Yönelik Devlet Destekleri ve Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KAİTED ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Dernek Başkanı Serkan KÖKSAL, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Ankara’da faaliyet gösteren 25 işletmeden 60’a yakın üretici ve tedarikçi temsilcisi katılım sağladı. Toplantıda KUZKA uzmanlarınca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinatör ajans olarak görevlendirdiği KUZKA tarafından yürütülen “Karavan Turizmi” teması kapsamında kalkınma ajanslarınca gerçekleştirilen çalışmalar ile karavan üreticileri ve tedarikçileri için fırsat oluşturabilecek devlet destekleri ve teşviklere ilişkin iki ayrı bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

UR-GE DESTEĞİ İÇİN PROJE HAZIRLANACAK

Toplantıda firmalar özelinde ya da işbirliği kuruluşları aracılığı ile başvuru yapabilecek devlet desteklerinin yanında karavan üreticilerinin, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteklerinden yararlanmasına yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Bilgilendirme sonrasında KAİTED tarafından Ticaret Bakanlığı’na UR-GE projesi hazırlanmasına yönelik çalışmalara KUZKA koordinasyonunda başlanması kararı alındı.

KARAVAN İMALATÇILARI ÜRETİM MERKEZİ KURMALARI İÇİN BÖLGEYE DAVET EDİLDİ

TR82 Bölgesi’nin karavan imalat ve tedarikçilerine yönelik devlet destekleri, altyapı, hammadde ve yetişmiş personel gibi sunmuş olduğu yatırım fırsatlarını da anlatan KUZKA uzmanları, ayrıca bölgede bir üretim merkezi kurulması durumunda 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı Bölge teşvikleri sunan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde yararlanabilecek desteklere ilişkin detaylı karşılaştırmalı bilgilendirme sunumu yaptı.

Bakmadan Geçme