Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 138 yaşında

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 138'inci yaşına girdi.

Anadolu'da kurulan ilk lise Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 138'inci yaşına girdi. Lisenin kuruluş yıl dönümünün Ramazan Ayı'na denk gelmesi dolayısıyla Kastamonu'daki kutlama etkinlikleri Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirilecek.

Ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin hassasiyetiyle tertip edilecek kutlama çerçevesinde, 2 Mayıs'ta Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunulmasının ardından geleneksel hale gelen 'okulda tulumba ikramı' yapılacak.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, lisenin 138'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Mısırlıoğlu'nun mesajı şu şekilde: "Tarihi şan ve şerefle dolu Anadolu’nun ilk lisesi İlim irfan yuvası, "İrfan Meşalesi" Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisemizin 138'inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Asırlık çınar Lisemizin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle her ne kadar sevinçli ve gururlu olsak, iftihar etsek de 6 Şubat günü ülkemizin 11 ilini doğrudan etkileyen, bazı şehir merkezlerimizde hayal edilmesi imkânsız bir tahribata neden olan deprem afeti milletimizin olduğu gibi Abdurrahmanpaşalılar olarak bizlerin de yüreğini dağladı. Bu elim zaman diliminde okulumuz, üzerindeki tarihî misyonundan hareketle mezunu ve mensubu ile birlik ve beraberlik hâlinde depremden etkilenen kardeşlerimizin her daim yanında olmaya çalıştı."

ANMA

Mısırlıoğlu: "Başta Cumhuriyet'imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, istiklal ve egemenliğimiz uğruna eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün gazilerimizi, okulumuzun kurulduğu günden bu yana izleri ve hatıraları yıllarca unutulmayan, bizlerin gönlünde ölümsüzleşen tüm mezunlarımızı, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi şükran ve minnetle anarak hayatını kaybeden Abdurrahmanpaşalılara da yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Köklü bir tarihî geçmişi ve gelenekleriyle toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara duyarsız kalmayan büyük Lisemizin mensupları olarak söz konusu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

"138'İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ, KUTLU OLSUN"

Mısırlıoğlu: "Bu vesile ile tüm mezun ve mensuplarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Nice asırları aynı kuvvetle aşması dileğiyle Lisemizin 138'inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!"

Bakmadan Geçme