• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu Belediyesi Önündeki Olayla İlgili Açıklama

Kastamonu Belediyesi Önündeki Olayla İlgili Açıklama

İşten çıkarıldığı gerekçesiyle silah ve kılıçla Kastamonu Belediyesi'ni basan şahısla ilgili belediyeden açıklama geldi. Olayın ardından yapılan açıklamada, yaşananlara ilişkin detaylara yer verildi.

İşten çıkarıldığı gerekçesiyle silah ve kılıçla Kastamonu Belediyesi’ni basan şahısla ilgili belediyeden açıklama geldi. Olayın ardından yapılan açıklamada, yaşananlara ilişkin detaylara yer verildi.

Açıklamada; "Kastamonu Belediyemiz Ana Hizmet Binası önünde dün meydana gelen ve kamu güvenliğini tehdit eden olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. Belediyemiz, çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutmaktadır. Söz konusu olayın tarafı olan eski belediye personeli M.Ö., 696 sayılı KHK kapsamında Kastamonu Belediye Personel Ltd. Şti. bünyesinde, 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde park görevlisi olarak görev yapmıştır. Görev süresi içerisinde M.Ö. hakkında; 24 Ağustos 2024 tarihinde bir çalışma arkadaşını mesaj göndererek rahatsız ettiği, ertesi gün görevli olduğu park alanından izinsiz ayrılarak ilgili personelin görev yaptığı yere gittiği, 24 Eylül 2024, 05 Kasım 2024 ve 06 Kasım 2024 tarihlerinde ise yapılan kontrollerde sorumluluğundaki park alanının temiz olmadığı tespit edilerek tutanak altına alınmıştır. Söz konusu tutanaklar doğrultusunda konu İşçi Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda M.Ö.’nün iş akdinin feshedilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir. Olayla ilgili gerekli güvenlik ve adli işlemler ilgili makamlarca yürütülmektedir. Belediyemiz, sürecin hukuk çerçevesinde ve titizlikle takipçisi olacaktır. Kamuoyunun sağduyulu davranmasını, doğrulanmamış bilgi ve görüntülere itibar etmemesini önemle rica ederiz." denildi. 

 

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!