Kastamonu Belediyespor kupaya uzanamadı

HDI Sigorta Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda final maçı oynandı.

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Finali'nde A.P. Yalıkavak Spor Kulübü’ne mağlup oldu. Kupayı Muğla temsilcisi kazandı.

Bolu Karaçayır Spor Salonu'nda cumartesi günü oynanan Murat Çelik ve Cengiz Ömer hakem ikilisinin yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı 15-13 Kastamonu Belediyesi'nin üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci yarıda başa baş devam eden mücadele sonunda maçı 31-33 kazanan A.P. Yalıkavakspor, tarihinde ilk kez HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Yalıkavakspor'dan Nika Matavs oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen törende şampiyon Armada Praxis Yalıkavakspor oyuncularına kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve Bolu Valisi Erkan Kılıç takdim etti.

HAKEM YÖNETİMİ GEÇERSİZ NOT ALDI

Bolu’da oynanan karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında maçın hakemleri çok kötü bir performans gösterdi. Kastamonu Belediyespor’un 3 sayı öne geçtiği müsabakada hakemler farkın açılmasına izin vermedi. Direnci artan Muğla temsilcisi maç sonunda galibiyete ve kupaya uzandı.

SON POZİSYON ÇOK KONUŞULDU

Müsabakanın son hücumunu Kastamonu Belediyespor gerçekleştiriyordu. Skorun 31-32 olduğu bu dakikada, Kastamonu Belediyesporlu oyuncu Samara’ya kale alanı içinden yapılan savunma dolayısıyla Kastamonu lehine 7 metre kararı beklenirken müsabakanın hakemleri oyunu devam ettirdi. Yalıkavak kalecisi Esma Adnar bitime 16 saniye kala boş kaleye gönderdiği golle skoru 31-33’e getirdi. 
 

Bakmadan Geçme