- Haberler
- Eğitim
- Kastamonu'da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı Yapıldı
Kastamonu'da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı Yapıldı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlarla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlarla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
2025-2026 eğitim öğretim yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Şube Müdürü Doğan Yıldız başkanlık ederken, Kastamonu Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Gürhan Ak ile rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar katıldı.
Toplantıda, 2025/63 sayılı Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler Genelgesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca 2024/56 sayılı Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, bağımlılıkla mücadele çalışmaları ve Risk Altındaki Öğrencilere Müdahale Programı (RAMP) gündeme alındı. Özel eğitim hizmetleri kapsamında yürütülecek faaliyetler de toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı.
2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik proje ve etkinliklerin hayata geçirilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.
Toplantının bir diğer bölümünde Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk İzlem Merkezi yetkilileri, “Çocuk İhmal ve İstismarı” ile “Çocuk İzlem Merkezinin Tanıtılması” konularında sunum gerçekleştirdi.