Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı'nın resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri kazandığının kesinleşmesi üzerine CHP İl Başkanlığı tarafından zafer turu atılarak, Cumhuriyet Meydanı'nda zafer konuşması gerçekleştirildi.

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1989-1994 yıllarında Faruk Nuhoğlu zamanından sonra Kastamonu’da 30 yıllık aranın ardından tekrar Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Belediye Başkanlığını kazandı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz; “Bu kaybedeni olmayan bir seçim. Kastamonu kazandı. Herkese hayırlı olsun. Halkımız Bizim Hasan’a sahip çıktı. Artık el ele omuz omuza memleketimiz aydınlık günlere taşıyacağız” dedi. 

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

‘Bizim Hasan’a, Evladınıza Sahip Çıktınız’

CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ise; “Kıymetli Kastamonulular, değerli hemşehrilerim hepinizi çok seviyoruz. Uzun bir yorgunluktan sonra bugünlere geldik. Bu zaferin kıymetli taşlarını döşeyen herkese selam olsun. Bizim Hasan’a, evladınıza sahip çıktınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizlere hakaret ettiler, iftira ettiler ama gereken cevabı verdiniz. Bu şehri artık hep birlikte yöneteceğiz. Değerli hemşehrilerimiz iyi ki varsınız, sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

‘Artık Kastamonu Tam Yol İleriye Gidiyor’ 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin de; “Büyük başarı sonucunda el birliğiyle Bizim Hasan’ı belediye başkanı yaptık. Hepinize teşekkür ediyoruz. Bizler Kastamonu’nun dertleriyle dertlenirken, her gün bu meydanlarda bizlere iftira atanlar oldu. Bu memleketin kadınlarını paçavra etmek isteyenler oldu. İşte onlar paçavra oldu, paçavra. Kastamonu bu memlekette yaşayan her birimizin yuvasıdır. Yarın sabah ezanlar okunurken, Kastamonu Kalesi’ne Türk Bayrağı’nı asacağız. Bundan sonra bu memlekette hangi siyasi görüşten olursa olsun bu memlekette yaşayan herkes elbirliğiyle yaşayacak. Herkes bu memlekette huzur içerisinde yaşayacak. Bu memlekette yarından itibaren adaleti getireceğiz. Belediyeye sülük gibi yapışanlardan hesap soracağız, hesap. Belediyenin gelirlerini pudra şekercilere yedirenlerden hesap soracağız. Artık bu memleketin arsaları milletin olacak. Bu memleketin bütçesi millete harcanacak. Milli Bayramlar statlarda kutlanacak. Kastamonu siyasetinde yeni bir dönem açılacağını hep birlikte göreceğiz. Artık Kastamonu tam yol ileriye gidiyor” şeklinde konuştu. 

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

‘Biz Hepimiz Bizim Hasan'ız’

Resmi olmayan sonuçlara göre Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı yaptığı konuşmasında; "Sizden bir şey isteyeceğim. Ne dedik bu şehre adaletle buluşturacağız dedik. İnşallah bunu başaracağız. Bizim Hasan'ı anlatmam lazım. Bizim Hasan ben gibi bir kişi değil. Ben Hasan Baltacı ama Bizim Hasan kocaman bir aile. Bizim Hasan Umut eden mücadele eden kararlılıkla inançla memleketine sahip çıkanlardır. Bizim Hasan bu şehri rantçıların elinden kurtarmak için komşusunun kapısını çalandır. Bizim Hasan isimsiz bir kahramandır. Gece gündüz çalışandır. Biz hepimiz Bizim Hasan'ız. Herkese teşekkür ediyorum iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı. 

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

Hasan Baltacı Kimdir?

Hasan Baltacı, Biltek Harita A.Ş. adlı aile şirketinin başına geçerek uluslararası ve ülke düzeyinde çeşitli çalışmalara imza attı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi olan Baltacı, aynı zamanda 2011 Genel Seçimlerinde CHP Kastamonu Milletvekili adayı olarak da görev aldı. Güneş Demirkıran Baltacı ile evli olan Hasan Baltacı, bir kız çocuğu babasıdır.

27 Ağustos 1978'de Sinop'un Boyabat ilçesinde doğan Hasan Baltacı, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Baltacı, daha önce Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği görevini de üstlenmişti.

Kastamonu'nun yeni belediye başkanı olan Hasan Baltacı, daha önce milletvekilliği görevinden istifa ederek Kastamonu Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Sonuçlar açıklandığında Kastamonu halkı tarafından belediye başkanı olarak seçilmiş oldu.

Kastamonu'da 30 Yıl Sonra CHP Kazandı: Kastamonu Baltacı Dedi

Bakmadan Geçme