Kastamonu'da arıcılar için hibe çağrısı

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı 2'nci Hibe Programı kapsamında Arıcılar için Yaşam Konteyneri Alımı Hibe Çağrısı ilanı yayımlandı.

Kastamonu'da arıcılar için hibe çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı 2’nci Hibe Programı kapsamında Arıcılar için Yaşam Konteyneri Alımı Hibe Çağrısı ilanı yayımlandı. 

12 Mayıs’ta başvuru süreci tamamlanacak olan hibe çağrısı hakkında Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri alımına hibe desteği sağlanacaktır. Bu hibe programı ile gezginci arıcılık faaliyeti yaparak geçimini sağlayan bal üreticilerinin, bal üretimi için gittikleri bölgede barınma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek coğrafi şartlara uygun arıcılık faaliyetlerinin devamının sağlanması amaçlanmıştır. Başvuru sonucunda desteklemeye hak kazanan yatırımcılara teknik şartnamenin içeriğine uygun maliyetlerin (KDV hariç) yüzde 70'i oranında hibe ödemesi yapılacaktır. Kalan yüzde 30'luk yararlanıcı katkısı ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacaktır” denildi.

Konuya ilişkin “Hibe Çağrı Kılavuzu”, “Başvuru Formu” ve ilgili belgelere Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.
 

Bakmadan Geçme