Kastamonu'da en 'özel' program

Kastamonu'da Engelliler Haftası kapsamında Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda özel çocuklar nefes kesen gösteriler sergiledi.

Kastamonu'da en 'özel' program
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Engelliler Haftası kapsamında Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda özel çocuklar nefes kesen gösteriler sergiledi. İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı programda birbirinden güzel sahne gösterileri gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programa Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, kurum müdürleri ve özel bireyler ile aileleri katıldı.

Piyano gösterisi, şiir ve koro gösterileriyle katılımcıların kulakların pasını silen özel çocuklar, ailelerine gösterileriyle duygu dolu anlar yaşattı. Ront, halk oyunları, defile ve tiyatro gösterileriyle yeteneklerini sergileyen öğrenciler, katılımcılardan beğeni topladı.

DEPREM UNUTULMADI

Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerin oluşturduğu Ritim Grubu, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerdeki kentlerin isimlerinin bulunduğu tişörtlerle gösterilerini sergiledi. Her gösteride salonunun alkışlar ile ritim tuttuğu programda özel çocuklar, “Hayatı paylaşmak için engel yoktur” pankartıyla da sosyal mesaj verdi.

“ETKİNLİKLE ENGELLİLERİN HAYATIN HER ALANINDA OLMASI GEREKTİĞİNİ HEDEFLEDİK”

Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Vural Yılmaz, okullarının 3 kademeden oluştuğunun bilgisini vererek; “Birinci kadememiz ilkokul düzeyinde çocuklar, ikinci kadememiz ortaokul, üçüncü kademimiz de lise çağında olan çocuklarımıza hizmet ediyoruz. Üçüncü kademede atölyelerimiz mevcut. El sanatları, yiyecek içecek ve mobilya atölyelerimiz var. Bu alanda üretilen ürünleri de gösterimizde sunduk. Ayrıca resim ve müzik atölyelerimiz de mevcut. Bu çalışma için sene başından bu yana öğretmen arkadaşlarımız gayret gösteriyorlar. Çocuklar da emek harcadılar, böyle bir ürün çıkardık. Sağ olsun velilerimiz de desteklerini esirgemiyorlar. Burada da seyirci olarak desteklerini gösterdiler. Bu etkinlik ile birlikte engellilerin hayatın her alanında olması gerektiğini, çoğu şeyleri yapabildiklerini hedefledik. Sergilemiş olduğumuz ürünler ile de bunu herkese anlattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ AZİMLE ÇALIŞIRLARSA BÜTÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIR”

İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Kadir Kesgin, okullarının hafif düzeyde zihinsel, otizmli ve işitme engelli öğrencilerden oluşan bir meslek okulu olduğunu belirterek; “Öğrencilerimiz aynı zamanda yiyecek içecek, konaklama ve kat hizmetleri alanında atölye çalışmaları yapmaktadır. Okulumuzda önemli gün ve haftalarda belirli etkinlikler düzenliyoruz. Yılsonu da toplu etkinlik olarak burada sergiledik. Çalışmalarımız eylül ayından itibaren devam ediyor. İlgili öğretmenlerimizin gözetiminde, okulumuzda bulunan öğrencilerimiz eğitim öğretim saatleri içerisinde ve eğitim öğretim saatleri dışında ritim grubumuz, halk oyunları grubumuz çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarımızı birleştirerek bugünkü etkinliğimizde sunmuş olduk. Velilerimizin de katkılarıyla bilinçli bir şekilde hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir planlamayla herhangi bir engel olacağını düşünmüyoruz. Yeter ki bizler çevre olarak, halk olarak çocuklarımızın önüne engel koymayım. Çocuklarımıza güveniyoruz, onlara inanıyoruz. Azimle çalışırlarsa bütün engelleri ortadan kaldıracaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇBİR FERDİN OLMADIĞI BİR KEZ DAHA İSPATLANMIŞ OLDU”

Hülya Sönmez ise çok özel, melek bir kızın annesi olduğunu ifade ederek; “O kadar güzel duygular içerisindeyim ki hem mutluluk hem hüzün hissediyorum. Kızımı sahnede gördüğüm zaman çok mutlu oldum. Görülüyor ki eğitimde kesinlikle feda edilecek hiçbir ferdin olmadığı bir kez daha ispatlanmış oldu. Emeği geçen bütün herkese, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPABİLECEĞİNE ŞAHİT OLDUK”

Özel birey annesi Filiz Hoşlan ise programı çok beğendiğini belirterek; “Bu programda sevgi emek ve sabırla çocuklarımızın çok güzel şeyler yapabileceğine şahit olduk. Çok gurur vericiydi. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Çok duygulandık, ağladık. Çocuklarımızın bir şeyleri başarması, o sahneye çıkmaları çok güzel” dedi.
 

Bakmadan Geçme