Kastamonu'da fide dağıtımı yapılacak

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, bir gelenek haline getirdikleri atalık tohumlardan fide dağıtımını bu yıl 30 Mayıs'ta gerçekleştirileceklerini duyurdu. 

Kastamonu'da fide dağıtımı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da vatandaşları toprakla buluşturmak, betonarme hayat içerisinde anlamlı bir projeye imza atmak ve kaynağı belli organik ürünlerle sağlıklı bir üretimi sağlamak adına Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından hayata geçirilen ‘Atalık Tohumlardan Fide Üretim Projesi’ kapsamında bu yıl da Kastamonu Belediyesi tarafından fide dağıtım töreni gerçekleştiriliyor.

“Toprakla barışmalıyız, üretmeliyiz, üreterek güçleneceğiz” söylemlerini her fırsatta dile getiren Başkan Vidinlioğlu; “Kastamonu’da bir gelenek haline getirdiğimiz atalık tohumlardan fide dağıtım törenimizi bu yıl inşallah 30 Mayıs Salı Günü gerçekleştireceğiz. Bu proje, benim çok kıymet verdiğim bir proje. Biz bu projeye başlarken ‘Kastamonu kendi sebzesini yetiştiriyor’ diyerek yola çıkmıştık. Burada amacımız hem hemşehrilerimizin kaynağı belli, sağlıklı ve organik ürünleri tüketmeleri hem de çocuklarımızın bir şeyler üretmenin önemini kavramalarıydı. Beton binalara sıkışmış hayatlar içerisinde özellikle çocuklarımızın toprakla bir nebze dahi olsa buluşması, kendi ürünlerini üretmesi çok kıymetli. Kendi yetiştirdikleri ürünleri sofralarında görmeleri paha biçilemez bir değer.  Bu kapsamda, bu düşünceler içerisinde biz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün Kuzeykent Mahallesi’ndeki yerleşkesinde oluşturduğumuz tam otomasyonlu seralarımızda atalık tohumlarımızdan fidelerimizi üretiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu üzere bu sene de bu fidelerimizi Kastamonu’muzun, hemşehrilerimizin sofralarına inşallah ulaştıracağız. Bu sene 180 bin adet domates, salatalık ve biber fidesi dağıtarak da daha fazla hemşehrimize ulaşmış olacağız. Hepimiz toprağımıza sahip çıkmalıyız. Üretmeliyiz. Üretimin önemini kavramalı, çocuklarımıza anlatmalıyız. Her zaman söylüyorum çocuklarımız domates, salatalık ve biberin markette satılan bir şey olduğunu zannetmesin. Biz bu noktada çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğiz. Üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacağız. Tüm hemşehrilerimi fide dağıtım noktalarına bekliyorum. Birlikte üretelim, birlikte kazanalım” dedi. 

FİDELERİN DAĞITIMI 6 FARKLI NOKTADA YAPILACAK

Kastamonu Belediyesi’nin 30 Mayıs Salı Günü gerçekleştireceği fide dağıtım töreni şehir merkezinde 6 farklı noktada yapılacak. Bu noktalar şu şekilde: Kuzeykent Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı, Olukbaşı Şehitler Bahçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı, Candaroğulları Mahallesi Pazar Alanı, Cumhuriyet Meydanı, İnönü Mahallesi Hüma Hatun Parkı.  Atalık tohumlardan elde edilen fidelerin dağıtım saati ise 10.00 olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme