• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre hafta sonu yurdun genelinde parçalı bulutlu, Batı Karadeniz Bölgesi'nin ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Kastamonu'da hafta sonu hava nasıl olacak? İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, cumartesi günü Kastamonu’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor.

Cumartesi günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 8 derece civarında olması beklenirken, gece ise en düşük 4 derece civarında olması bekleniyor. 

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

Pazar Parçalı Bulutlu Bir Hava Bekleniyor

Meteroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Pazar günü Kastamonu’da parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 12 derece, gece ise 0 derece civarında olması bekleniyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

Yurduntepe’ye Kar Tahmini 

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre kar kalınlığının 18 santimetre olarak ölçüldüğü Ilgaz Kayak Merkezi’nde ise cumartesi günü kar yağışı beklenirken, pazar günü ise parçalı bulutlu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Kayak merkezinde en düşük sıcaklığın pazar günü gece -8 derece olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

 

İlçelerde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre cumartesi günü; Ağlı ve Seydiler’de karla karışık yağmurlu bir havanın etkili olması beklenirken, diğer ilçelerde ise yer yer sağanak yağışlı bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. İlçelerin yüksek kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü ise Kastmonu’nun tüm ilçelerinde parçalı bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? İşte Detaylar…

Denizlerde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre hafta sonu denizlerde fırtına beklenmiyor. Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor. Batı Karadeniz’de rüzgârların kuzeydoğu, batısı güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Karadeniz’de dalga boylarının ile 0,5 ila 1,5 metre arasında olması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme