Kastamonu'da Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması başlıyor

Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor.

Kastamonu'da Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları 3 Mayıs’ta başlıyor.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği koordinasyonu ve Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı katkılarıyla 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında lise öğrencilerine yönelik okullar arası yemek yarışması düzenlenecek.

YARIŞMAYA 6 İLÇEDEN 38 TAKIM KATILACAK

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağının ev sahipliği yapacağı yarışmada Araç, Devrekâni, İnebolu, Merkez, Taşköprü ve Tosya’dan 38 farklı takım mücadele edecek. Yemek yarışmasının eleme turları 3-11 Mayıs; grup birincilerinin yarışacağı yarı finaller ise 17 Mayısta gerçekleşecek. Yarı finalde başarılı olan 4 finalist takımın yer alacağı final yarışması Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI HEDEFİNE KATKI SAĞLAYACAK

Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi temasındaki başvurusunu Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecek olan Kastamonu’da bu kapsamda yürütülen Gastronomi Eylem Planı’nın kilit faaliyetlerden biri olarak öne çıkacak.
 

Bakmadan Geçme