Kastamonu'da Liseli Şefler yarışıyor

Kastamonu'da yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında lise öğrencileri mücadele veriyor.

Kastamonu'da Liseli Şefler yarışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında, lise öğrencileri hünerlerini sergileyerek en güzel yemeği yapabilmek için mücadele veriyor.

Yemek yarışmasında lise öğrencileri en lezzetli yöresel ve Türk mutfağındaki yemekleri yapabilmek için yarışıyor. Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve odanın destekleri ile gerçekleştirilen Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması’nın eleme turları devam ediyor. 

GÜNÜN BİRİNCİSİ PETRİCHOR OLDU

Yarışmanın eleme turunun ikinci gününde Araç Çok Programlı Anadolu Lisesi “Gastro Moni” ekibi, Göl Anadolu Lisesi “Petrichor” ekibi, Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi “Düdüklü Tencere” ekibi, Kastamonu Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi “Aç Kurtlar” ekibi, Göl Anadolu Lisesi “Koridor 4’lü” ekibi ve Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi “Odak” ekibi yarıştı. Günün birincisi “Ezogelin Çorbası, Etli Ekmek, Kaşık Helvası” menüsü ile Petrichor ekibi oldu.

Yarışmanın jüri üyeliğini Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Kastamonu Belediyesinden Kamil Topdan, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Zeynep Özer, Ticaret Borsasından Mehmet Sinan Küçükoğlu ve Eflanili Konağı’ndan Halil Avanoğlu gerçekleştirdi.  
 

Bakmadan Geçme