Kastamonu'da Müzeler Günü renkli geçti

Kastamonu'da 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında dün çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kastamonu'da Müzeler Günü renkli geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında dün çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kastamonu Arkeoloji Müze bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde çeşitli okullardan gelen öğrenciler, usta öğreticiler ile birlikte ebru sanatı ve taş baskı yaptı. Uzmanlar eşliğinde temsili olarak arkeolojik kazı çalışması da gerçekleştiren öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdi.

“MÜZELERİMİZİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN FAALİYETLER GÖSTERİYORUZ”

Kastamonu Arkeoloji Müze Müdürü Erol Kale, Müzeler Günü’ne değinerek; “18 Mayıs Uluslararası Müzeler Konseyi tarafından tüm dünyada Müzeler Günü olarak belirlenmiş. Çeşitli etkinlikler ile her sene kutluyoruz. Bu sene de müzeler, ‘Sürdürülebilirlik ve refah’ temalı etkinlikler sergiliyor. Ülkemizde sahip olduğumuz değerleri, kültür varlıklarını, kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktaran müzelerimizin önemine ve toplumdaki yerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için faaliyetler gösteriyoruz. 18 Mayıs’ı takip eden hafta boyunca etkinliklerimiz sürecek. Bugün öğrencilerimize yönelik etkinlikler yer alıyor müzemizde; taş baskı, kazı çalışması, ebru sanatının uygulanması, kültür varlığı ve kaçakçılık ile ilgili gençlere yönelik hazırlanmış videoların sunumu ve müze gezilerinden oluşuyor. 22 Mayıs tarihinde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde Kastamonu sınırları içinde çalışma gerçekleştiren gerek Kastamonu Üniversitesi gerek Karabük Üniversitesi hocalarımızın gerçekleştirmiş oldukları yüzey araştırmaları, arkeolojik kazılarla ilgi bir konferansımız olacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

“GEÇMİŞİ BİLMEYEN İNSANIN İLERİYE GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Müzelerin geçmiş ile geleceğin arasında köprü görevi gördüğünü aktaran Kale; “Biz gençlerimizi ne kadar müzelerin içerisinde tutabilirsek daha bilinçli bir toplum haline gelir, daha üst medeniyete ulaşabiliriz. Geçmişi bilmeyen insanın ileriye gitmesi mümkün değildir” dedi.

“YAPTIĞIM ETKİNLİKLERDEN ÇOK MUTLU OLDUM”

Kastamonu Arkeolojik Müzesi’ne ziyarette bulunan Gazipaşa İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Beyza Nur Atmaca çok güzel bir gün geçirdiğini belirterek; “Müzeyi gezdik, ebru yaptık. Sinema gösterisi izledik. Oyunlar oynadık. Taş baskılardan boyamalar yaptık. Müzenin içerisini gezdik. İlk defa yaptığım etkinlikler olduğu için çok mutlu oldum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme