Kastamonu'da Nail Tan Sergisi açıldı

'Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi' Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Kastamonu'da Nail Tan Sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk Bilimci (Folklor Araştırmacısı), Şair Nail Tan tarafından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağışlanan eserlerden oluşan “Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.

Düzenlemesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Metin Uçar ile Dr. Öğr. Üyesi Teoman Çığşar tarafından yapılan sergide koleksiyonda yer alan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
“Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” açılışı KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan,  Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, KÜ Genel Sekreter V. Şevket Bahçecioğlu tarafından yapıldı. Sergi KÜ akademik ve idari personeli ile sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ 

Sergi öncesi Nail Tan ve eşi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Nail Tan bağışlamış olduğu koleksiyon hakkında bilgi vererek koleksiyonun bulunması gereken yerde olmasından ve ressam dekanın yönetimindeki Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde emin ellerde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Dekan Prof. Erol Yıldır ise koleksiyonun fakülteye bağışlanmasından ve katkılarından dolayı Nail Tan’a Teşekkür Belgesi takdim etti.

Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi bir ay boyunca Güzel Sanatlar Galerisi’nde izleyicilere açık olacak.
 

Bakmadan Geçme