Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Başlıyor

Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası ile ilgili Hz. Pir Vakfı Mehmet Çiftçi başlayacak olan anma etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başlayacak olan program hakkında konuşan Mehmet Çiftçi; “29’uncu Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası programımıza tüm hemşeri ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Hayati İnanç ile ‘Can Veren Pervaneler Konferansı’ 25 Mayıs 2024 Cumartesi Günü, Saat 20.00’da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda yapacağımız Hayati İnanç ile Can Veren Pervaneler Konferansı ve Türk Tasavvuf Musikisi Enderun Hafızlar Topluluğu programımızı halkımızın yoğun talebi ve isteği üzerine Atatürk Spor Salonu’nda saat 20.00’da gerçekleştireceğiz. 29’uncu Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde 3 gün dolu dolu gerçekleştirilecek. Cuma günü saat 12.00’da Kale altı şelale mevkiinden Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi üzerinden, Hz. Pir Külliyesi’ne Huzura Davet Yürüyüşü ile başlayacak olan program, cuma namazından sonra devam edecek. 13.30’da Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, protokol konuşmaları ile başlayan program sonunda Hat Sergisi açılışı, dua ve ikramla sona erecek. 2’nci gün olan 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü devam edecek program 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Hanönü’ne hareket, saat 10.00’da Hanönü Tatlu Hatun Hanım’da Hanönü Özel Programı, 13.30’da Taşköprü Şeyh Hüsamettin Türbesi önündeki meydanda Taşköprü Özel Programı, saat 15.00’da da Taşköprü Abdal Hasan Türbesini ziyaret ile devam edecek.3’üncü gün olan 26 Mayıs 2024 Pazar gününde de Gazipaşa İlkokulu önünden sabah saat 09.00’da İhsangazi İlçesine hareket edilecek, Saat 10.00’da İhsangazi Haracoğlu Türbesini ziyaret, saat 11.00’da Şeyh Köyü Şeyh Mehmet Efendi (Sacayaklı) Türbesini ziyaret, saat 12.00’da Terzi Köyü Adil Bey Türbesini ziyaret, saat 13.00’da Ahlat Köyü Benli Sultan Türbesi Özel Programı, (Öğle Namazından önce Vaaz ve Mevlidi Şerif), saat 13.30’da da ikram olacak” dedi.

‘Depremden Dolayı 4 Senedir Etkinliklerimizi Yapamadık’

Açıklamaların devamında Mehmet Çiftçi; “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası 1992 tarihinde başlamış olup 2019 yılına kadar kesintisiz devam etti. 2019 yılında bu etkinliğimizin 28’incisini yaptık. Bu süreçte araya pandemi girdi, camimizin restorasyonu girdi ve ülkemizde asrın felaketi olan depremi yaşadık. Bu nedenlerden dolayı 4 senedir etkinliklerimizi yapamadık. Ama bu sene inşallah Sayın Valimizin himayelerinde, resmi kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle bu programımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca vakfımız adına 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde 3 gün dolu dolu geçecek olan 29’uncu Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası programlarımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme