Kastamonu İHH ekibi eğitim kampını tamamladı

Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekibi adlı proje kapsamında 26-30 Nisan tarihleri arasında Nevşehir'in Ihlara Vadisi'nde doğada arama kurtarma eğitim kampı düzenlendi.

Kastamonu İHH ekibi eğitim kampını tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekibi adlı proje kapsamında 26-30 Nisan tarihleri arasında Nevşehir’in Ihlara Vadisi’nde doğada arama kurtarma eğitim kampı düzenlendi.

Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç; Nevşehir’de yaptıkları eğitim kampı hakkında bilgi vererek; “Bakanlık tarafından onaylanan ve  AFAD Kastamonu İl Müdürlüğü’nün ayni destekleri ile yürütmüş olduğumuz projemizin Nevşehir faaliyetinden 15 kursiyer, 3 eğitmen ile 5 gün süren doğada arama ve kurtarma eğitim kapımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Ekibimizde; ana emniyet noktası, fiziksel antrenmanın temel ilkeleri, ara emniyet noktaları, beslenme, dağcılığın temel unsurları ve eğitimin önemi, dağcılık malzemelerinin tanıtımı, doğal emniyet noktaları, doğal tırmanış bilgisi, düğümler, düşme faktörü ve şok, konaklama, dinlenme ve kamp sırasında ekolojik ilkeler, GPS ve pusula, güvenlik çeşitleri, harita bilgisi, ip teknikleri, iple iniş teknikleri ve yöntemleri Kamp yerinin seçimi ve kurulumu, lider tırmanma koordinasyonu ve teknikleri, makara sistemleri, meteoroloji, suyun önemi, teknik malzeme, yapay tırmanış, yürüyüş bilgisi ve teknikleri gibi ana başlıklar altında eğitimlerimizi İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Akademisi eğitmenleri tarafından verilmiştir. Bu eğitim sayesinde Tosya ilçemizde Kahramanmaraş depremi sonrasında kurulan ekibimizin doğada arama kurtarma eğitimleri tamamlanmış oldu. Tosya bölgesinde olası bir kayıp vakası mahsur kalma gibi olaylara müdahale edebilecek bir ekibimiz var. Mart ayı sonunda diğer gönüllülerimiz de Bolu Aladağlar’da eğitim kampına katılarak eğitimlerini tamamlayacaktır.  2023 Haziran ayı içerisinde Kastamonu AFAD İl Müdürlüğü ile akreditasyon çalışmalarına başlıyoruz. nasip olursa orta seviye kentsel arama kurtarma akreditesini de tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme