Kastamonu İl Özel İdare'de gelenekselleşen bayramlaşma töreni yapıldı

Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri, Ramazan Bayramı'nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya geldi.

Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri, Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya geldi.

Törene Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreteri Nida Sinsi, Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün Genel sekreter yardımcıları, kısım müdürleri ile personeller katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, çalışanların bayramını kutladıktan sonra; Kurum olarak bir aile olduklarının vurgusunu yaparak kurum içinde olanların yine kurum içinde çözülmesi gerektiğini belirtti. Düzgün; “Çalışma hayatında meydana gelen bazı eksikliklerin sayın valimiz, genel sekreterimiz ve tüm birimlerimizle en aza indirilmeye gayret edilmekte olduğunun bilinmesi gerekiyor. Kurum olarak çok fazla bir alanda çalışmaktayız. Bu hizmetleri yerine getirmek adına çok çeşitli pozisyon ve statüde personelimiz çalışmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada bu farklı statüdeki çalışanlar için iyileştirmeler adına çalışmalar sürüyor. Düne bakarak bugün çok daha iyi durumda olmamıza rağmen daha iyisi için tüm birimlerimizle en üst düzeyde çalışma yapılmakta olup önümüzdeki toplu sözleşmede maddi olarak ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gereği yapılmaktadır” dedi.

“İLİMİZİN HER NOKTASINDA HİZMET ETMEKTEYİZ”

Kastamonu İGM Başkanı Güray Parçal ise; “Geçen bayrama göre bu bayram aramıza katılan ve ilk kez bu bayram kutlaması yapacak olan arkadaşlarımız var. Onların da bu ilk bayramlarını kutluyor ailemize hoş geldiniz diyoruz. Çalışmaya başladığınız kurum gelenekleri olan en köklü kurumlarımızdan biridir. Bilinmelidir ki; Kastamonu İl Özel İdaresi kararlarını meclisten alan, meclisi olan tek kurumdur. Tüm çalışmalarımız meclisimizden geçerek yapılmaktadır. Özel İdare olarak hayatın her alanında ilimizin her noktasında hizmet etmekteyiz. Sadece iyi günde değil felaket anlarında da ilk sahaya çıkan son çekilen birimlerin başında geliyoruz. Örneğin her yıl dünyanın çevresinden daha fazla bir mesafe kar mücadelesi yapıyoruz. Üstelik geçtiğimiz son beş yıl içinde bir ömre ancak sığacak pandemi, deprem, heyelan, köy yangınları ve çok büyük bir sel felaketi yaşadık. Tüm bunları yapabilmek için iş makinesi, ekipman ve personel gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana kurumun hem makine parkı olarak hem personel olarak yenilenmesi, gençleştirilmesi için Sayın Valimiz, siyasilerimiz, Genel sekreterlerimizle birlikte büyük çaba gösterdik. Son dönemde 65 civarında makine ekipman desteği ve 40’dan fazla yeni işçi alımı yapıldı. Bunun için buradan tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da yakın gelecekte yeni makine alımı için çalışmalar sürüyor, Geleceğe yönelik planlar arasında ise yeni İGM binası yapılması var. Bu vesile ile tekrardan bayramımızı kutluyor hepimize huzurlu, sağlıklı, mutlu kazasız bir çalışma yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜM ODAĞINDAKİ KURUMDUR”

Son olarak söz alan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi ise, tüm kurum çalışanlarının bayramını kutlayarak; “Kurum olarak geçen bayramdan bu yana büyük bir sel felaketi yaşadık ve çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam etti. Son zamanlarda meydana gelen asrın felaketi nedeniyle kurum olarak deprem bölgesinde çalışmaya başladık. Nasıl Bozkurt sel felaketinde tüm ülke bize yardıma geldi biz de ilk günden bu yana bölgeye iş makinelerimiz, teknik elemanlarımızla yerimizi aldık. Sadece görev olarak değil bu bizim ‘boynumuzun borcudur.’ Geçtiğimiz sene hepimiz tüm birimlerimizle çok yoğun çalıştık, bu sene çok daha yoğun çalışacağız. Zaten Kastamonu İl Özel İdaresi olarak biz 12 ay 24 saat mesai yapan bir kurumuz. Yılın ilk gününden itibaren kar mücadelemiz başlar, kar eriyip yollar açılınca malzemeli bakım, heyelan ve çökmeleri, sonrasında asfalt çalışmalarımız başlar. Kırsal kesimdeki her tür alt yapının yanı sıra üst yapı çalışmalarımız da hız kesmeden devam eder. Vatandaşlarımız her sorunlarında bilir ki bir çözüm illa ki vardır ve adres bellidir. Kastamonu İl Özel İdaresi tüm sorunların çözüm odağındaki kurumdur. Bu kurumdaki tüm sorunlar, yine bu kurum içinde ve kurum personelleri tarafından çözülecektir. Ben sadece Kastamonu İl Özel İdaresi genel sekreteri olarak değil sizlerden biri olarak sesleniyorum.  25 yıldır bu kurumun içindeyim, sizlere bu şekilde hitap etmekten onur ve gurur duyuyorum. Ben sizlerin, sizler de benim sadece iş arkadaşı amiri, memuru değil abisi, kardeşi ve yakın bir dostunuzum. Hepimiz birbirimize destek vermek zorundayız. Tüm ailemizin bayramlarını kutluyor bu bayram aramızda olmayanlara Allah’tan rahmet, tüm çalışmalarımızda sağlık mutluluk ve huzur diliyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası tüm personel birbiriyle bayramlaştı.

Bakmadan Geçme