Kastamonu KAL-DER Başkanı Civelekoğlu: 'Yatırımı engelleyenlerin karşısındayız'

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde gündeme gelen Romon Group'un açıklamalarına değindi.

Kastamonu KAL-DER Başkanı Civelekoğlu: 'Yatırımı engelleyenlerin karşısındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde gündeme gelen Romon Group’un açıklamalarına değinerek, Kastamonu’ya yatırımı engelleyen herkesin karşısında olduklarını söyledi.

KAL-DER olarak konunun takipçisi olduklarını vurgulayan Civelekoğlu; “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden, şehrimizin en önde gelen yatırımcılarından ve dünyaya açılan kapılarından biri olan Romon Group’un çalışmalarını ve yatırımlarını engelleyici faaliyetleri ve açıklamaları her Kastamonulu gibi Kastamonu’nun kalkınması için faaliyet gösteren Kastamonu Kalkındırma Derneği olarak bizlerde takip ediyoruz. Öncelikle bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyoruz. Bizim için Kastamonu’ya yatırım yapan, yapmayı düşünen her girişimci, buralarda çalışan her kardeşimiz bizim için çok kıymetlidir. Kastamonu’yu geliştirme manasında bu düşünceyi taşıyan ve gereğini yapan herkesin de destekçisiyiz ve sonuna kadar da yanındayız. Bu düşüncenin karşısında olan, Kastamonu’nun gelişmesini, büyümesini ve Kastamonu’ya yatırım yapılmasını engelleyen herkesin de Kastamonu adına karşısındayız” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU 2.2 MİLYON EURO’LUK GELİRDEN MAHRUM KALMIŞTIR”

OSB Yönetiminin gösterdiği tutumu kabul etmediklerini söyleyen Civelekoğlu; “Yıllardır Kastamonu olarak; ya yolun ya fiziki imkansızlıkların ya da başkaca herhangi bir sebebin mazeret gösterilip Kastamonu’nun özelliklede üretime ve ihracata dönük yatırımlardan mahrum bırakılması hepimizin şikayetlerindendir. Bu minvalde Kastamonu’yu önceleyerek memleketine sahip çıkan, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermeye çalışan ve dünyanın değişik ülkelerinde de yatırımları bulunan, birçok gencimize iş imkanı sağlayarak kalifiye nitelik kazandıran, karşısına çıkarılan tüm engellemelere rağmen Kastamonu’ya yatırım yapan ve yapmak isteyen sanayici iş insanı hemşehrimiz Romon Group’un Başkanı Sayın Ayhan Kömeç’e karşı, OSB yönetimince usuli bir süreyi bahane edip önünü kapatmak için yaptıkları muameleyi kabul etmiyoruz. Çünkü; öncelikle burada yeni açacağı işletme takriben 1 milyon dolar harcanarak çalışabilecek hale getirilmiştir. Burasının faaliyete geçmesi sağlanırsa Kastamonu’dan dünyaya yıllık takriben 15 Milyon Euro ihracat yapılacaktır. Yani genelde Türkiye özelde ise Kastamonu’muz yılda 15 Milyon Euro kazanacaktır. Bunun doğruluğuyla ilgili olarak söz konusu usuli süre uzatılmayarak, buranın çalışmasının engellenmesinin sonucu olarak sözleşme iptal edilmiş ve daha yolun başında Kastamonu 2.2 milyon Euro’luk gelirden mahrum kalmıştır. Hiç kimsenin Kastamonu’yu böyle bir gelirden mahrum etmeye hakkı yoktur. Romon Group yüzde 96 ihracat üzere çalışan ve üreten bir firmadır. Ülke olarak en çok sıkıntı yaşadığımız üretim konusudur. Kastamonu’daki bu yatırımın önünün açılması ve devamı için Kastamonu’da yaşayan herkese özelliklede siyasilere büyük görevler düşmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

“TÜM SİYASİLERE SESLENİYORUZ”

Siyasilere seslenen Civelekoğlu; “Yine buradan öncelikle mevcut milletvekilleri olan Hakkı Köylü, Hasan Baltacı ve Metin Çelik’e sesleniyoruz. Yine buradan AK Parti milletvekili adayları Halil Uluay’a, Serap Ekmekci’ye, Mehmet Umur’a; CHP milletvekili adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın, Ziver Kaplan’a; MHP milletvekili adayları Emin Çınar, Alperen Özmen, Engin Uzuner’e; İYİ Parti milletvekili adayları Ahmet Katar, Metin Ateş, Mustafa Güvenç’e; Yeniden Refah Partisi milletvekili adayları İbrahim Demir, Kağan Yorulmaz, Hayri Çelik’e, Memleket Partisi milletvekili adayları Mustafa Başesgioğlu, Ayten Urganioğlu, Yunus Emre Kay’a, Zafer Partisi milletvekili adayları Özcan Büyükşen, Aslıhan Koca, Arif Emre Sürücü’ye, Genç Parti milletvekili adayları Mete Tafracı, Erkan Özgül, Bayram Bakırcı’ya; Büyük Birlik Partisi milletvekili adayları Mahir Alay, Satılmış Külçe, Erhan Başer’e, Milli Yol Partisi milletvekili adayları Gökhan Ceylan, Emre Çağlar, Burak Su’ya, hülasa adını sayamadığımız tüm vekil adaylarına, tüm siyasilere sesleniyoruz. Hepiniz Kastamonu’ya hizmet etme iddiasındasınız. Bu iddianızın ispatı için önümüzde çözülebilecek çok basit bir problem duruyor. Üstelik bu meselenin çözümü için Ankara’ya gitmekte şart değil. Yine burada iktidar veya muhalefet olma şartı da yok. Sadece Kastamonu’nun menfaati var ve Kastamonu’dan bu mesele çözülebiliyor. Millete hizmet noktasında biz samimi olduğunuza inanıyoruz ve bu problemi çözerek Kastamonu’ya faydalı olacağınıza da inanıyoruz. Yine buradan bu özel günde tüm işveren ve işçi sendikalarına sesleniyoruz. Bu işyerine ve işçilere sahip çıkmak Kastamonu için sizlerin de görevinizdir. Biz KAL-DER olarak sorunun çözülmesi için üzerimize düşen adımımızı bütün samimiyetimizle, iyi niyetimizle atıyoruz. Bu sorunun Kastamonu adına sonuna kadar takipçisiyiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tekrar tebrik eder, kamuoyuna saygıyla beyan ederiz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme