Kastamonu Merkez Ortaokulu'ndan E-Twinning Projesi

Kastamonu'da Merkez Ortaokulu tarafından hayata geçirilen 'Deyimlerle Öğreniyorum Atasözleriyle Güçleniyorum Projesi' ile deyim ve atasözleri farkındalığı oluşturmak hedefleniyor. 

Kastamonu Merkez Ortaokulu'ndan E-Twinning Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Merkez Ortaokulu tarafından hayata geçirilen Deyimlerle Öğreniyorum Atasözleriyle Güçleniyorum Projesi ile deyim ve atasözleri farkındalığı oluşturmak hedefleniyor. 

Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden rehberliğinde yapılan “Deyimlerle Öğreniyorum Atasözleriyle Güçleniyorum” Projesi kapsamında öğrencilerde deyim ve atasözleri farkındalığı oluşturmak, günlük konuşmalarda karşılaştığı deyim ve atasözlerini fark etmesini sağlamak, deyim ve atasözlerinin oluşum hikayelerini araştırıp bunların web 2 sunumunu gerçekleştirmek hedefleniyor.

TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTENİYOR

Yurt içi ve yurtdışından 11 okulun katıldığı projenin bölgelere özgü deyim ve atasözlerini derleyip E-Twinning platformunda öğrencilerin fikir alışverişinde bulunması, farklı dil ve kültürlere ait deyim ve atasözleri ile kendi dillerindekilerin benzer ve farklı yönlerini görmelerini sağlayarak deyim ve atasözlerinin toplumsal bir tecrübe sonucu oluştuğunu kavramalarına yardımcı olması bekleniyor. Proje kapsamında deyim ve atasözlerini canlandırma, resimle ifade etme, karikatürleştirme ve maketini yapma gibi yollarla akılda kalıcılığını arttırarak okullarımızdaki tüm öğrenciler için farkındalık oluşturmak isteniyor.

Okul Müdürü Halit Özden önceki yıllarda olduğu gibi Erasmus, E-Twinning, TÜBİTAK gibi ulusal ve uluslararası projelerin devam edeceğini söyledi; katılan öğretmen ve öğrencilere, destekleyen okul velilerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme