Kastamonu Milletvekili Adayı Baltacı'dan gönderme: '8 senedir bir çivi çakamadılar'

Kastamonu 1'inci sıra Milletvekili Adayı olan Hasan Baltacı, Eski Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi.

Kastamonu Milletvekili Adayı Baltacı'dan gönderme: '8 senedir bir çivi çakamadılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili, 14 Mayıs seçimlerinde de birinci sıradan Kastamonu Milletvekili Adayı olan Hasan Baltacı, Eski Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi.
Esnafa yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Hasan Baltacı’ya esnafın ilgisi oldukça fazlaydı. Esnafın artık sahipsiz olmayacağını söyleyen Hasan Baltacı, “Esnafın da bir sahibi olacak. Esnafın tüm sorunlarını Esnaf Bakanlığı ile çözüme kavuşturacağız” dedi.

Maslak Sanayi Kooperatifi’ni kendilerinin bitireceğini de söyleyen Baltacı, “Eksik olanı tamamlayalım, yapılmayanı yapalım. Maslak Sanayi Kooperatifi yapıyorlar. 8 senedir bir çivi çakamadılar. Biz gelelim bitirelim. Herkesin hakkını teslim edelim” diye konuştu.

“ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Halk Bankası’nı yeniden esnafın bankası haline getireceklerini de ifade eden Hasan Baltacı, “Esnafın yüzünü güldüreceğiz. Halk Bankası yeniden esnafın bankası olacak. Halk Bankası, Zarrab’a hizmet etmeyecek, esnafa hizmet edecek. Emekliler asgari ücretin altında maaş almasın, asgari ücrette yoksulluk sınırın altında olmasın. 14 Mayıs’tan sonra esnafın yüzü gülsün istiyoruz. Esnaf sadece kiraya, elektriğe, suya, stopaja, SSK’ya, vergiye, BAĞ-KUR’a çalışmasın. Hem kendine çalışsın, hem de devlete karşı görevlerini yapabilsin istiyoruz. 14 Mayıs’tan sonra esnafın üzerindeki, kira stopajı yükünü kaldıracağız. Esnafın pandemine çektiği kredinin faizleriyle, BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz” dedi.

“ENFLASYON 2 YIL İÇİNDE TEK HANEYE DÜŞECEK”

“Kastamonu’da telefon açtığınızda ulaşabildiğiniz milletvekili kim diye sorun ve ona oy verin diyorum” diyen Hasan Baltacı, kendi iktidarlarında ekmeğin herkesin ekmeği olacağını söyleyerek; “Enflasyon 2 yıl içinde tek haneye düşecek. 5 yılda 5 milyon yeni iş yaratılacak. Herkesin işi olacak aşı olacak. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında kalmayacak. Asgari ücreti insan onuruna yaraşır bir seviyeye getirecek, yükü işverene yüklemeyeceğiz. Asgari ücretten vergi kesintisi son bulacak. İşsizlik fonu işçiler için kullanılacak. Esnafın pandemide kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizleri silinecek. İşyeri kira stopaj ödemeleri oranı sıfırlanacak” ifadelerini kullandı.

Hasan Baltacı’ya sanayi esnafına yaptığı ziyaretlerde partisinin İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, ikinci sıra milletvekili adayı Kadir Yalçın ve üçüncü sıra milletvekili adayı Ziver Kaplan da eşlik etti.
 

Bakmadan Geçme