Kastamonu Üniversitesi başarılara doymuyor

Kastamonu Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Kastamonu Üniversitesi başarılara doymuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi 2022 Patent Effect Türkiye Patent Raporuna göre tüm üniversiteler arasında Eklemeli İmalat Teknolojileri kategorisi altında 3 patent başvurusu ile üçüncü sırada, tarım kategorisinde 13 patent başvurusu ile altıncı sırada yer aldı.

Eklemeli İmalat Teknolojileri kategorisinde İstanbul Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi, dört patent başvurusuyla birinci ve ikinci sıraları paylaşırken, Kastamonu Üniversitesi üçüncü sırada alarak son zamanlardaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Tarım kategorisinde ise, Harran Üniversitesi 27 patent başvurusu ile birinci, Atatürk Üniversitesi 21 patent başvurusu ile ikinci sırada yer aldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi üçüncü, İstanbul Üniversitesi dördüncü, Yeditepe Üniversitesi beşinci olarak açıklanırken Kastamonu Üniversitesi altıncı sıraya yerleşerek, Top-10 olarak ifade edilen ilk 10 içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen patent başvurularının, üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti. Rektör Topal, konuşmasının devamında, üniversitenin ar-ge çalışmalarına verdiği ehemmiyet ve fikri mülkiyet hakları konusundaki farkındalık eğitimlerinin sonucunda bu başarıya ulaştıklarını ifade ederek, alınan patentlerin tescillenmesiyle birlikte, üniversitenin bölge ve ülkenin Ar-Ge ve inovasyon potansiyeline fayda sağlamayı sürdüreceklerini vurguladı.
 

Bakmadan Geçme