Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi taşınıyor

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin yeni yeri belli oldu. Eğitim Fakültesi'nin mevcut yerinin de ne olarak kullanılacağı belirlendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi'ndeki 4 yıllık görev süresini değerlendirdiği bir basın toplantısı yaptı.

Kastamonu Gündem Gazetesi internet sitesi ekibinin katılım sağladığı toplantıda, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin yeni binasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Kuzeykent yerleşkesinde bulunan alana inşa edileceğini söyledi. Söz konusu bu alan daha önce Meslek Yüksek Okulu binası olarak kullanılmaktayken depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Aynı şekilde Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Kastamonu merkezdeki binasının da depreme dayanıksız olması gerekçesiyle yıkılacağı açıklanmıştı.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ'NİN YERİ NE OLACAK?

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle: "Eğitim Fakültesi Kampüsü 1970 yılından itibaren Eğitim Fakültesi olarak kullanılan bir alan. Bu alanda malumunuz yıllarca Eğitim Fakültesi hizmet verdi ama 2011 yılında hazırlanmış olan bir deprem raporunun bilahare güncellenmesi neticesinde binanın boşaltılmasının ve yıkılmasının uygun olacağı bilim ve fen ışığında ortaya konulunca biz de tahliye yoluna gittik. Şu soru sorulabilir, ‘Burası ne olacak?’ burası inşallah eğitim öğretim alanında hizmet vermeye devam edecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde ilk etapta 5 bin metrekarelik eğitim öğretim binasının 2023 yatırım programına dahil edilmesini zaten biz şubat ayında yapmıştık. Bunun yanı sıra bizim amacımız geçmişte eğitim fakültesi olarak kullanılan bu sahaya, ilinde ihtiyacı olan sosyal ve kültürel alanları içeren bir yapılanmaya gitmek…"

"YILLARA YAYILI BİR PROJE"

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir taraftan eğitim öğretim amaçlı olacak, bir taraftan da şehrin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel alanları içinde barındıran bir yapılaşma gerçekleştirilecek. Bu amaçla yetkililerle yaptığımız görüşme neticesinde 2-3 kademeli bir plan işlenmiş olacak. İlk olarak 5 bin metrekarelik eğitim öğretim amaçlı binanın planlanması ve inşaatına başlanması ve bilahare de bahsetmiş olduğum sosyal kültürel alanları içeren plana alınması ve bunu nihayete erdirilmesi. Haliyle burada bunun yıllara yayılı bir proje olduğu ortaya çıkmakta. İnşallah biz de bunu devam eden zaman içeresinde gerçekleştirmiş olacağız. Dolayısıyla ilimiz kapsamında bu alanın ne olacağı konusundaki tereddütleri başta gidermiştim, tekraren söylüyorum. İnşallah burası üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam edecek."

Bakmadan Geçme