Kastamonu Üniversitesi, OKAF'23'e paydaş olarak katıldı

Kastamonu Üniversitesi, 'Bu Fuarda Kariyer Var' sloganıyla düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'na paydaş üniversite olarak yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, OKAF'23'e paydaş olarak katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde ve 10 üniversitenin katılımıyla “Bu Fuarda Kariyer Var” sloganıyla düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’na (OKAF’23), paydaş üniversite olarak yer aldı.

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışı Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu'nda gerçekleştirildi. Fuarın açılışı törenine; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, çok sayıda katılımcı kurum, kuruluş ve firma yetkilisi, sivil toplum kuruluşlarının sorumluları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ŞİRKETLERDEN HABERDAR OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Açılış konuşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, ilk yıl Ankara ve İstanbul hariç 11 bölgede bölgesel kariyer fuarı düzenlediklerini belirterek Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Adana gibi illerde bu fuarları gerçekleştirdiğini ifade etti. Atay, ayrıca; “İstanbul ve Ankara dışındaki üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizin kamu ve özel sektör şirketlerden haberdar olması gerektiğine inanıyoruz. Metropol şehirlerde her zaman bu fırsatlara ulaşma imkânı olanlara değil, diğer şehirlerde bu imkanlara ulaşılmasını sağladık. Bu yıl deprem felaketi ile karşılaşmasaydık 11 tane bölgesel kariyer fuarı, 3 tane de uluslararası fuar yapmak suretiyle çok ciddi bir kapasiteye ulaşmış olacaktık” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI İLİŞKİ AĞINA VURGU

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Üniversitelerin stratejik bilgi üreten, ürettiği bu bilgiyle eğitimini yenileyen ve girişimin önünü açan stratejik kurumlar olduğunu ifade ederek misyon ve vizyon açısından üniversitelerin doğru tanımlanması ve sağlıklı bir ilişki ağı oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Ünal, ayrıca “Zira üretilen bilgi bilimi güçlendirmiyorsa, bilim kendi ekosistemi içerisinde teknolojisini üretemiyorsa, üretilen teknoloji nitelikli ve ekonomik üretimi sağlamıyorsa bir yerlerde bir sorun var demektir” diyerek sözlerini tamamladı.

28-29 Nisan 2023 tarihlerinde “Bu Fuarda Kariyer Var” temasıyla başlatılan OKAF’ta Samsun Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda ve dışarısına stantlar kurulurken Kastamonu Üniversitesi de stant açarak yer aldı. Fuar alanında yerini alan Kastamonu Üniversitesi’nin standını ziyaret eden katılımcılara, görevli akademik ve idari personelimiz tarafından Kastamonu Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da fuar alanında stant açan üniversitelerin ve firmaların stantlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgesel kariyer fuarına bu yıl 72’si firma, 76’sı kamu kurumu olmak üzere 148 işveren kurum stant açarak öğrenci ve mezunlar ile bir araya geldi. Fuar kapsamında 39 etkinlik gerçekleştirilirken 5 binden fazla öğrenci ve mezun düzenlenen atölyelere, seminerlere, mülakatlara, söyleşilere ve konferanslara katılım sağladı.

Bakmadan Geçme