Kastamonu'ya Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu'nun batı ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu’nun batı ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Cide, Şenpazar, Pınarbaşı, Azdavay ve Daday ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor.
Meteoroloji’nin tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte iç ve yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülebileceği ifade edildi.
Yetkililer, kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Açıklamada, resmi kurumların yapacağı uyarıların dikkate alınmasının önemine vurgu yapıldı.
Uyarının bugün saat 11.00’den 30 Mart 2026 saat 12.00’ye kadar geçerli olacağı bildirildi.